ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
200g paneeru
na pastu:
olej + hrubý plátok masla
6 klinčekov
2 väčšie červené cibule
1 plnšia lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
3 veľké paradajky
1 lyžica kešu orechov
na karí:
2 lyžice oleja + hrubý plátok masla
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1/2 lyžičky garam masala
soľ
na dokončenie:
voda podľa potreby
2 lyžice sladkej smotany
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
malá hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Na pastu:
V kadhai zohrejeme olej a maslo. Pridáme klinčeky a kardamóm a necháme ich rozvoňať.
Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnakovo zázvorovú pastu, premiešame a na miernom ohni restujeme kým cibuľa trocha nezhnedne.
Potom pridáme nakrájané paradajky, kešu, premiešame a pod pokrievkou dusíme asi 25 až 30 minút. Občas ich premiešame.
Zmes na pastu necháme vychládnuť a rozmixujeme s trochou vody na hladkú pastu. Odložíme bokom do daľšieho použitia.
Na karí:
V tom istom kadhai zohrejeme olej a maslo. Pridáme bobkový list, chilli papričku (môžeme ju buď nechať vcelku alebo pozdĺžne prekrojiť na polovicu), všetky koreniny, soľ a chvíľku restujeme.
Pridáme pripravenú pastu a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 10min, pasta a olej sa oddelia. Počas dusenia aspoň raz premiešame.
Potom pridáme vodu na upravenie konzistencie a premiešame.
Na dokončenie:
Pridáme smotanu, senovku a nakrájaný paneer, chvíľu povaríme a nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame s plackami ako napr.: Kulcha, Naan, Chapati, Paratha.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára