ČO POTREBUJETE:
asi 15ks fazuľových lúskov/strukov
200g paneeru
olej
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
1/2 lyžičky nastrúhaného cesnaku
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
troška vody na podliatie
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
1 lyžička sezamu
AKO POSTUPOVAŤ:
Paneer v papierových obrúskoch vysušíme, nakrájame a dáme na olejom
vymastený pekáč. Pečieme v predohriatej rúre na 230st. asi 30-35 minút.
Alebo ho môžeme vysmažiť na troche oleja na panvici, ale dosť to prská a
zašpiní sa tým celý sporák, tak ja túto možnosť pečenia využívam kvôli šetreniu práce. Zároveň si môžem robiť iné veci a nebáť sa, že mi na
panvici prihorí, čo sa môže veľmi ľahko stať.
Fazuľové lúsky odnitkujeme a nakrájame. V panvici zohrejeme olej, pridáme nastrúhaný zázvor a cesnak a minútku restujeme na stredne silnom ohni. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju domäkka. Ďalej pridáme soľ, kurkumu a chilli korenie, premiešame a minútku opäť restujeme.
Pridáme nakrájané lúsky, troška vody a zakryté 10 minút podusíme. Pridáme paneer, premiešame.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, sezam, premiešame a minútu prehrejeme na silnom ohni.
Podávame s plackami.
Po delsi dobe jsem zas zabrousila do tveho blogu. To je vzdy na hodinu, divam se, ctu si, je krasny! A našla jsem tyhle lusky s panyrem. Musim najit u nas nejaky syr, ktery pujde opect. Nevis, je takovy na Slovensku? Ten bych sehnala bez problemu. Lusky miluju. Napis, dekuju! W
OdpovedaťOdstrániťAhoj Miska, ohladom toho syra by ti mozno poradila tiginko, aky sa da na Slovensku zohnat. Ona aj paneer nasla na Slovensku :)
Odstrániťdekuji ti za odpoved, zkusim ho vyrobit a ev Tiginko napisu. Nemas na ni mail? Ty me tak stvou s tema SZ! No co nadelame. Mam tady kousek v trznici slovensky obchudek kam chodim rada pro hrudkovy tvaroh a smetanu, zeptam se jich take. Az budou lusky, zas ti rada napisu!
Odstrániť