sobota 2. júla 2016

Vajíčkové shahi karí / Egg shahi curry


Vajickove shahi kari


ČO POTREBUJETE

3 vajíčka
olej

na omáčku:
1 lyžička nastrúhaného zázvoru 
1 lyžička nastrúhaného cesnaku
1 veľká červená cibuľa 
1 zelená chilli paprička 

soľ
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej 
100ml sladkej smotany
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 


Vajickove shahi kari



AKO POSTUPOVAŤ: 

Vajíčka povaríme 6 minút.

V hrnci zohrejeme ghee, pridáme strúhaný cesnak a zázvor, chilli papričku a nakrájanú cibuľu. Restujeme na silnejšom ohni domäkka.  Túto zmes potom bez pridania vody rozmixujeme na pastu. Znova v tom istom hrnci zohrejeme troška ghee. Pridáme pripravenú pastu a 2-3 minúty restujeme. Pridáme soľ, mleté chilli korenie, garam masala a senovku grécku, minútku restujeme. Ďalej pridáme jogurt a smotanu a privedieme k varu. Oheň zmiernime a varíme asi 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. 

Vajickove shahi kari


Medzitým si opražíme olúpané vajíčka, ktoré potom vložíme do karí.

Vajickove shahi kari


Takéto karí podávame s ryžou. Ak chceme s plackami, je dobre vajíčka do karí nastrúhať na väčších slzičkách, aby sa ľahšie jedlo. 


Vajickove shahi kari

2 komentáre: