ČO POTREBUJETE
3 vajíčka
olej
na omáčku:
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
1 lyžička nastrúhaného cesnaku
1 veľká červená cibuľa
1 zelená chilli paprička
soľ
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
100ml sladkej smotany
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Vajíčka povaríme 6 minút.
V hrnci zohrejeme ghee, pridáme strúhaný cesnak a zázvor, chilli papričku a nakrájanú cibuľu. Restujeme na silnejšom ohni domäkka. Túto zmes potom bez pridania vody rozmixujeme na pastu. Znova v tom istom hrnci zohrejeme troška ghee. Pridáme pripravenú pastu a 2-3 minúty restujeme. Pridáme soľ, mleté chilli korenie, garam masala a senovku grécku, minútku restujeme. Ďalej pridáme jogurt a smotanu a privedieme k varu. Oheň zmiernime a varíme asi 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.
Medzitým si opražíme olúpané vajíčka, ktoré potom vložíme do karí.
Takéto karí podávame s ryžou. Ak chceme s plackami, je dobre vajíčka do
karí nastrúhať na väčších slzičkách, aby sa ľahšie jedlo.
Výborné, pikantné až na hranu :-)
OdpovedaťOdstrániťTesim sa, ze chutilo 🙂❤
Odstrániť