sobota 19. júna 2010

Kakaová plnka / Cocoa butter cream

Pre mňa najjednoduchšia plnka vhodná na tortu alebo na rezy.


Kakaova plnka



ČO POTREBUJETE:

250g masla na pečenie / 250g of unsalted butter
2 lyžice kakaa / 2tbsp of cocoa powder
300ml mlieka / 300ml of milk
45g vanilkového pudingového prášku / 45g of vanilla custard powder
200g jemného kryštáľového cukru (caster sugar) / 200g of caster sugar

(rozpis je na väčší Piškótový korpus)




AKO POSTUPOVAŤ:

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme polohustý puding. Necháme ho poriadne vychládnuť. Kým chládne občas ho treba premiešať, aby sa na povrchu nevytvorila šupa. / Pour the milk into the pot, add vanilla custard powder, sugar, stir well and cook until you get thick custard. Let it cool down but stir often to prevent forming "skin" on the surface.

1


Zmäknuté maslo, izbovej teploty vymixujeme, pridáme kakao a znova vymixujeme. / Mix soft butter with cocoa powder.

2


Postupne pridáme poriadne vychládnutý puding a zamixujeme ho do masla. / Gradually add custard (both butter and custard must be of same temperature). Everytime you add custard mix it proper with the butter. Continue until you mix all custard into the butter. Your cocoa butter cream is ready to be used for your cake.

3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára