piatok 31. januára 2014

Brokolicová polievka / Broccoli soup


Brokolicova polievka



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

50g brokolice / 50g of broccoli 
vodu na jej blanšírovanie / water to blanch the broccoli 

1 lyžica sladkej smotany / 1 tbsp fresh cream
soľ / salt
štipka mletého čierneho korenia / pinch of black pepper powder 
čerstvá bazalka / fresh basil leaves 
(alebo sušená) / (or dry basil)
kúsok masla / slice of the butter
strúhaný syr / grated cheese of your choice
1 strúčik cesnaku / 1 garlic clove


Brokolicova polievka



AKO POSTUPOVAŤ:

Do hrnca dáme variť vodu. Keď voda začne vrieť, vhodíme ružičky brokolice a asi minútku ju necháme povariť - blanšírjeme. Hneď vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Vodu, v ktorej sa brokolica varila si odložíme. Brokolicu potom vymixujeme na pyré. / Pour water into the pot and bring it to boil. Add broccoli cut into smaller pieces and cook for about a minute  - blanch. Remove broccoli from boiling water and keep in the bowl with cold water and ice cubes. Keep the water you used for blanching. Puree broccoli in mixer.

Brokolicova polievka


Pyré vrátime do hrnca, pridáme trocha vody, v ktorej sa varila, sladkú smotanu, soľ, mleté čierne korenie a bazalku. Polievku privedieme k varu, pridáme nastrúhaný cesnak, minútku necháme povariť a odstavíme z ohňa. Do polievky vložíme plátok masla a nastrúhame syr. Hrniec zakryjeme pokrievkou, kým sa syr nerozpustí. / Return pureed broccoli into the pot, add water you used for blanching, add fresh cream, salt, black pepper powder and basil. Bring soup to boil, add grated garlic and cook for a minute. Now remove pot from the heat, add slice of butter and grated cheese. Cover the pot and let the cheese melt.

Brokolicova polievka

Premiešame a podávame ju teplú. / Stir well and serve hot.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára