Včera večer sa nám ohlásila návšteva na dnes a tak som rýchlo vymýšľala, čo uvarím a čo upečiem. V chladničke som príliš veľké zásoby nemala. Zachránila to šošovica, šampiňóny a uhorka. Pripravila som šošovicové karí, šampiňónovú masala, uhorkovo-kokosový šalát a dusenú ryžu. Na poobedie k čaju a káve som upiekla syrové pagáčiky, ktoré mali asi najväčší úspech a zjedli sa do posledného kúska...., aj keď aj obed všetci v tichosti jedli a taniere pekne “vyčistili”.
ČO POTREBUJETE:
250g hladkej múky (použila som Maida)
1 plochá lyžička prášku do pečiva
125ml ghee
1 plochá lyžica sušeného jemného droždia
1 žĺtok
asi 1 plochá lyžička soli
125ml bieleho nesladeného jogurtu (dahi)
1 lyžička cukru
ďalej:
sezam
syr na strúhanie
vajce na potieranie
ghee na potretie vrstvy
AKO POSTUPOVAŤ:
Z múky, soli, cukru, prášku do pečiva, droždia a ghee prstami urobíme drobivú zmes. Pridáme jogurt (ja som ho trocha ohriala, aby cesto lepšie kyslo), žĺtok a vypracujeme nelepivé, nie príliš tuhé cesto. Ak by potrebovalo zvlhčiť, použijeme teplé mlieko, ak by bolo riedke, podsypeme múkou pri miesení. Vymiesené cesto dáme do misky, potrieme troška olejom a misku dobre uzavrieme. Dáme ho na 12 hodín kysnúť do chladničky.
Potom ho rozvaľkáme, potrieme s ghee a posypeme trochou nastrúhaného syra, preložíme najprv kraje a potom po dĺžke a na polovicu. Znova rozvaľkáme na hrúbku pagáčikov. Pagáčiky môžeme ďalej vykrajovať okrúhlou formičkou alebo ich nakrájame na kocky. Potrieme vajcom, posypeme sezamom a syrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200st., asi 30 minút.
Poobede sme sa boli prejsť k moru, deti sa vyšantili vo vode, v piesku a nakoniec doma v sprche.
Aha... malá čokoládová bábika 😍
Jeeeeej! Ta malicka cokoladka je rozkosna!
OdpovedaťOdstrániťkrásne fotky, akési zvláštne svetlo majú. Detičky sú krásne a šťastné.
OdpovedaťOdstrániťPrave zapadalo slnko, mozno preto. dakujem..
OdpovedaťOdstrániťmáš ich nádherné , teším sa :-))
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdpovedaťOdstrániťvraciam sa k tvojej krásnej stránke , nechávam na nej oči.Pekný pozdrav Miška.
OdpovedaťOdstrániťDakujem za pochvalu. Pozdravujem.
OdpovedaťOdstrániť