štvrtok 29. decembra 2011

Paneer Pakora (bhaji)


IMG_6374



ČO POTREBUJETE:

200g paneeru
olej na vysmážanie 

na cestíčko:
3 lyžice cícerovej múky - besan
1 lyžica ryžovej múky 
soľ
1 lyžička tandoori masala (alebo mletého chilli, môžete improvizovať s korením)
štipka jedlej sódy
voda podľa potreby


IMG_6371



AKO POSTUPOVAŤ:

Paneer nakrájame na kocky alebo obdĺžniky. V miske zmiešame suroviny na cestíčko. Vodu pridávame po troškách, až kým nedostaneme hustejšie cestíčko, v ktorom sa nám budú dať obaliť kúsky paneeru.

Olej poriadne zohrejeme. Keď je horúci, kocky paneeru obaľujeme v cestíčku a vkladáme do vriaceho oleja. Opražíme do hneda z oboch strán tak, že oprážame postupne len niekoľko kúskov naraz (aby neklesla teplota oleja) a hneď ako paneer vložíme do oleja, prelievame ho naberačkou vriacim olejom v panvici. Keď sú kocky opražené z jednej strany, obrátime ich opražíme do hneda aj z druhej strany; už neprelievame olejom. Vyberieme ich na kuchynské papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej.

1


Podávame napríklad s kokosovým chutney.


IMG_6369

2 komentáre:

  1. To je vypečená exotika! Mají krásnou zlatou barvičku :) Akorát nemám nejmenší tušení, co to je ten paneer - nějaký sýr nebo tak?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Paneer je syr, ktory sa pouziva v indickych jedlach. Da sa lahko vyrobit doma, ak mas moznost kupit dobre domace mlieko. Tu je recept na jeho pripravu http://www.receptyzindie1.com/2010/04/domaci-paneer.html

    OdpovedaťOdstrániť