ČO POTREBUJETE:
1 hrnček čerstvých tigrých kreviet
na marinádu:
soľ (ak používate slané maslo, tak do marinády len štipku soli)
1 lyžica šťavy z citróna
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
ďalej:
1 lyžička olivového oleja + 4 kocečky masla
1 lyžica nastrúhaného cesnaku
petržlenová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety poriadne očistíme a dáme do misky. Pridáme suroviny na marinádu, premiešame a necháme postáť aspoň 30 minút.
V panvici zohrejeme olej s maslom. Pridáme krevety a 3 minútky opekáme na stredne silnom až silnom ohni.
Potom ich posunieme na kraj a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, necháme ho rozvoňať. Premiešame a opekáme na stredne silnom ohni ďalších 5 minút, podľa veľkosti kreviet.
Hotové krevety posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou (ja mám len sušenú, čerstvá je určite lepšia).
Podávame s hriankou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára