ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
2 lyžice ghee alebo olej
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1/4 lyžičky asafoetida (hing)
3 väčšie zemiaky
1 hrnček mrazeného hrachu
soľ
voda podľa potreby
2 plné lyžice domácej karí pasty
1 lyžička jaggery
50-80ml kokosového mlieka
hrsť koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme asafoetida, necháme pol minúty rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka.
Potom pridáme očistené a na menšie kusy nakrájané zemiaky, hrach, soľ, vodu a premiešame.
Pridáme karí pastu, jaggery, kokosové mlieko, karí privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme ho pod pokrievkou asi 15-20 minút.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.
Podávame napríklad s Jeera rice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára