utorok 6. decembra 2022

Methi Malai Paneer




ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):

200g Paneeru

1-2 lyžice ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
4 klinčeky (laung)
2 tobolky zeleného kardamómu (elaichi)
kúsok škorice

1 zelená chilli paprička
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty 
2 stredne veľké červené cibule
soľ

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru 


ďalej:
2 paradajky (rozmixované na pyré)
1/2 lyžičky cukru (najlepšie jaggery)
mlieko podľa potreby (alebo voda)
100ml sladkej smotany (malai)
1/2 lyžičky garam masala 
1 plná lyžička sušených lístkov senovky gréckej (kasuri methi)






AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme ghee. Pridáme bobkový list, rímsku rascu, klinčeky, kardamóm, škoricu a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme cesnakovo zázvorovú pastu,  chilli papričku a chvíľku restujeme na miernom ohni. 



Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a restujeme pomaličky dohnedkava/domäkka. 



Potom pridáme kašmírske chilli, kurkumu, koriander a premiešame. 



Pridáme paradajkové pyré a varíme na mierno pod pokrievkou, kým sa pyré nezredukuje, asi 15min. 



Pridáme cukor, smotanu a mlieko podľa potreby. Karí privedieme k varu. Oheň zmiernime, pridáme nakrájaný paneer, garam masala a senovku grécku. Premiešame a varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 3-5 minút.



Podávame s Chapati, Paratha alebo Kulcha.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára