utorok 27. marca 2012

Jeera Aloo (Zemiaky s rímskou rascou) / Potatoes with cumin

Jeera Aloo



ČO POTREBUJETE:

5ks stredne veľkých zemiakov; uvarené v šupke / 5 medium size potatoes, boiled unpeeled 
olej rastlinný / oil
1 a 1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shahi jeera) / 1 and 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
soľ / salt
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
1/3 lyžičky mletého čili korenia / 1/3 tsp chilli powder
2 lyžičky šťavy z citróna / 2 tsp lemon juice
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves


Jeera Aloo



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ale aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky. / Boil potatoes unpeeled until they are soft. Don't overcook them. Let them cool down, peel and cut.

V kadhai zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela. / Heat oil in kadhai, reduce the heat, add cumin and let it release its aroma. 

Jeera Aloo



Pridáme nakrájané zemiaky, oheň znova zvýšime. Pridáme kurkumu, čili korenie a soľ a premiešame. Zemiaky opekáme 2 minúty. / Add cut potatoes and increase the heat. Add turmeric, chilli powder and salt and mix well. Fry potatoes for 2min.

Jeera Aloo



Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Oheň vypneme a wok odstavíme bokom. / Add lemon juice and mix. Remove kadhai from the heat.

Jeera Aloo



Pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a kadhai zakryjeme. Necháme 10 minút odležať. / Add chopped coriander leaves, mix well and let it rest covered for 10min.

Jeera Aloo



Môžeme podávať s indickými plackami alebo ako prílohu ku kari a ryži. / Serve with Indian breads or with curry and rice.

6 komentárov: