utorok 27. marca 2012

Jeera Aloo (Zemiaky s rímskou rascou) / Potatoes with cumin

Jeera Aloo



ČO POTREBUJETE:

5ks stredne veľkých zemiakov; uvarené v šupke
olej rastlinný
1 a 1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého čili korenia
2 lyžičky šťavy z citróna


Jeera Aloo



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ale aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky.

V kadhai zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela.

Jeera Aloo


Pridáme nakrájané zemiaky, oheň znova zvýšime. Pridáme kurkumu, čili korenie a soľ a premiešame. Zemiaky opekáme 2 minúty.

Jeera Aloo


Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Oheň vypneme a wok odstavíme bokom.

Jeera Aloo


Pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a kadhai zakryjeme. Necháme 10 minút odležať.

Jeera Aloo


Môžeme podávať s indickými plackami alebo ako prílohu ku kari a ryži.

5 komentárov:

  1. výborné jídlo :) pochutnali jsme si

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnam, uuzasneeee :))budem varit castejsie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňamka, právě jsem si je uvařil na večeři. Díky za recept, určitě zkusím nějaký další ;-)

    OdpovedaťOdstrániť