ČO POTREBUJETE:
5ks stredne veľkých zemiakov; uvarené v šupke
olej rastlinný
1 a 1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého čili korenia
2 lyžičky šťavy z citróna
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ale aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky.
V kadhai zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela.
V kadhai zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela.
Pridáme nakrájané zemiaky, oheň znova zvýšime. Pridáme kurkumu, čili korenie a soľ a premiešame. Zemiaky opekáme 2 minúty.
Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Oheň vypneme a wok odstavíme bokom.
Pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a kadhai zakryjeme. Necháme 10 minút odležať.
Môžeme podávať s indickými plackami alebo ako prílohu ku kari a ryži.
výborné jídlo :) pochutnali jsme si
OdpovedaťOdstrániťDakujem, som velmi rada :)
OdpovedaťOdstrániťmnam, uuzasneeee :))budem varit castejsie :)
OdpovedaťOdstrániťMňamka, právě jsem si je uvařil na večeři. Díky za recept, určitě zkusím nějaký další ;-)
OdpovedaťOdstrániťSuper, som rada, ze chutilo :)
Odstrániť