piatok 9. marca 2012

Fazuľové karí s kokosovým mliekom / Rajma curry with coconut milk




ČO POTREBUJETE:

200ml suchej fazule (Rajma)
voda na jej uvarenie

na pasty:
2 paradajky

ďalej:
olej
1/2  lyžičky tmavej rímskej rasce 
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty

1/2 lyžičky kasmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
soľ

na dokončenie:




AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu si na noc namočíme. (V horúcich mesiacoch strukoviny nechávam namočené v chladničke, inak do rána chytia pleseň.) Ráno fazuľu prepláchneme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a uvaríme domäkka. (Tlakový hrniec je skvelá vec pri varení strukovín!) Môj píska v intervaloch, takže som varila na 4 zapísknutia, čo je asi 15 minút. Ak bude aj trocha rozvarená, nevadí to.

Cibuľu rozmixujeme na pastu a odložíme bokom do daľšieho použitia. 

Paradajky rozmixujeme na pastu a odložíme bokom do daľšieho použitia.



V hlbokej panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, oheň zmiernime a necháme rozvinúť jej vôňu. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a popražíme, kým nezanikne jej typická vôňa, asi 1 minútku. Pridáme cibuľovú pastu a restujeme asi 8min. Občas premiešame.



Potom pridáme kurkumu, chilli korenie, mletý koriander, garam masala a premiešame. Pridáme paradajkovú pastu, premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 8min.



Potom pridáme uvarenú fazuľu, osolíme, pridáme vodu na zriedenie a premiešame. Fazuľu môžeme troška aj popučiť.

Pridáme kokosové mlieko a nasekanú koriandrovú vňať a povaríme ďalších 8 až 10min.



Môžeme podávať s ryžou.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára