ČO POTREBUJETE:
200ml suchej fazule (Rajma)
voda na jej uvarenie
na pasty:
1 veľká červená cibuľa
2 paradajky
ďalej:
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky kasmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky garam masala
soľ
na dokončenie:
3 lyžice kokosového mlieka
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľu si na noc namočíme. (V horúcich mesiacoch strukoviny nechávam namočené v chladničke, inak do rána chytia pleseň.) Ráno fazuľu prepláchneme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a uvaríme domäkka. (Tlakový hrniec je skvelá vec pri varení strukovín!) Môj píska v intervaloch, takže som varila na 4 zapísknutia, čo je asi 15 minút. Ak bude aj trocha rozvarená, nevadí to.
Cibuľu rozmixujeme na pastu a odložíme bokom do daľšieho použitia.
Paradajky rozmixujeme na pastu a odložíme bokom do daľšieho použitia.
V hlbokej panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, oheň zmiernime a necháme rozvinúť jej vôňu. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a popražíme, kým nezanikne jej typická vôňa, asi 1 minútku. Pridáme cibuľovú pastu a restujeme asi 8min. Občas premiešame.
Potom pridáme kurkumu, chilli korenie, mletý koriander, garam masala a premiešame. Pridáme paradajkovú pastu, premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 8min.
Potom pridáme uvarenú fazuľu, osolíme, pridáme vodu na zriedenie a premiešame. Fazuľu môžeme troška aj popučiť.
Pridáme kokosové mlieko a nasekanú koriandrovú vňať a povaríme ďalších 8 až 10min.
Môžeme podávať s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára