piatok 9. marca 2012

Fazuľové karí 2.

Fazuľové karí 1. nájdete TU.


11IMG_3546



ČO POTREBUJETE:

200ml suchej fazule (použila som Rajma)
voda podľa potreby

olej
1/3 lyžičky ajwain
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce
1 lyžička koriandrových semien
4 guľôčky čierneho korenia
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
2 stredne veľké červené cibule

1/2 lyžičky kasmírskeho mletého chilli korenia
1 bobkový list
soľ
3 lyžice kokosového mlieka


11IMG_3548



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu si na noc namočíme. (V horúcich mesiacoch strukoviny nechávam namočené v chladničke, inak do rána chytia pleseň.) Ráno fazuľu prepláchneme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme vodou len tak, aby bola pod hladinou a uvaríme domäkka. (Tlakový hrniec je skvelá vec pri varení strukovín!) Môj píska v intervaloch, takže som varila na 4 zapísknutia, čo je asi 15 minút. Ak bude aj trocha rozvarená, nevadí to.

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, ajwain, koriandrové semienka, oheň zmiernime a necháme rozvinúť ich vôňu. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a popražíme, kým nezanikne jej typická vôņa, asi 1 minútku. Pridáme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky a popražíme do mäkka. Hotové necháme chvíľku vychládnuť.

Fazulove kari 2. (postup)



Cibuľovú zmes dáme do mixéra, pridáme za hrsť uvarenej fazule a zalejeme vodou.

2



Vymixujeme na omáčku, ktorú vrátime naspäť do hrnca a privedieme k varu. Keď sa začne variť, oheň zmiernime.

3



Pridáme chilli korenie a bobkový list...

4



... uvarenú fazuľu a osolíme. Premiešame.

5



Pridáme kokosové mlieko, premiešame a 2 minútky povaríme na miernom ohni. Hotové karí necháme 10 minút odležať a môžeme podávať s dusenou ryžou.

6

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára