ČO POTREBUJETE:
200g kuracích pečení
1 lyžicu masla
1 lyžicu ghee
1 veľkú červenú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
tymián (mala som len sušený, ale lepší je čerstvý)
muškátový oriešok
soľ
šťava z 1/2 pomaranča
šťava z 1/2 pomaranča
1 plná lyžica sladkej smotany
mleté čierne korenie
extra ghee na zaliatie vrchu
AKO POSTUPOVAŤ:
Pečene očistíme, všetky "nitky"- črievka odstránime a vysušíme ich papierovým kuchynským obrúskom. Pokrájame na menšie kúsky.
V hlbšej panvici zohrejeme maslo a ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka na miernom ohni, asi 5 minút. Občas premiešame.
Pridáme pokrájané pečene a tymián. Restujeme na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame.
Pridáme šťavu z pomaranča, smotanu a nastrúhame muškátový oriešok, povaríme na miernom ohni 3 - 5minút a odstavíme z ohňa.
Pridáme mleté čierne korenie a soľ podľa chuti a premiešame. Necháme vychládnuť.
Vychládnuté pečene rozmixujeme na paštétu do hladka (môžeme pridať troška vody, ak by paštéta bola prílišhustá). Naplníme ňou misky a povrch môžeme preliať ešte 1 lyžicou ghee (alebo masťou). Uložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny pred podávaním.
Už len upiecť čerstvý domáci chlebik a nakrájať si cibuľu 🤩
Perfektné.....asi ju spravím aj ja :-)))
OdpovedaťOdstrániťJuj je taka spravne dobra pecienkova :) a mala si pravdu, ten tymian do nej patri, vyborne ju ochutil, aj ked som mala len suseny.
OdpovedaťOdstrániťTaketo ja luuuubim!!! hmmm, na chrumkavom cerstvom chlebiku...ach...
OdpovedaťOdstrániťMichaela,kedy si pridala muškátový oriešok, so soľou a čiernym korením, ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťAha chyba mi to tam, opravim...muskatovy oriesok ked smotanu a sol vtedy, ked cierne korenie.
OdstrániťVypada to skvele, hmm, uz jen se k tomu naucit delat ten chleba :D
OdpovedaťOdstrániť