ČO POTREBUJETE:
200g kuracích pečení / 200g of chicken liver
1 lyžicu masla / 1 tbsp butter
1 lyžicu ghee / 1 tbsp ghee
1 veľkú červenú cibuľu / 1 big red onion
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves
tymián (mala som len sušený, ale lepší je čerstvý) / thyme
muškátový oriešok / nutmeg
soľ / salt
šťava z 1/2 pomaranča / orange juice from 1/2 of the orange
šťava z 1/2 pomaranča / orange juice from 1/2 of the orange
1 plná lyžica sladkej smotany / 1 full tbsp of fresh cream
mleté čierne korenie / black pepper powder
extra ghee na zaliatie vrchu / extra ghee to pour over pâté
AKO POSTUPOVAŤ:
Pečene očistíme, všetky "nitky"- črievka odstránime a vysušíme ich papierovým kuchynským obrúskom. Pokrájame na menšie kúsky. / Clean the livers and cut.
V hlbšej panvici zohrejeme maslo a ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme domäkka na miernom ohni, asi 5 minút. Občas premiešame. / Heat butter and ghee in the pan. Add chopped onion and garlic and fry on low heat until onion is soft. Stir occasionally.
Pridáme pokrájané pečene a tymián. Restujeme na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame. / Add liver and thyme. Sauté on low heat for 10min. Stir occasionally.
Pridáme šťavu z pomaranča, smotanu a nastrúhame muškátový oriešok, povaríme na miernom ohni 3 - 5minút a odstavíme z ohňa. / Add orange juice, fresh cream and pinch of grated nutmeg. Cook on low heat for 3 to 5min. and remove the pot from the heat.
Pridáme mleté čierne korenie a soľ podľa chuti a premiešame. Necháme vychládnuť. / Add black pepper powder and salt and mix well. Let it cool down.
Vychládnuté pečene rozmixujeme na paštétu do hladka (môžeme pridať troška vody, ak by paštéta bola prílišhustá). Naplníme ňou misky a povrch môžeme preliať ešte 1 lyžicou ghee (alebo masťou). Uložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny pred podávaním. / When livers cooled down transfer them to the mixer. (If pâté is too thick add a little water when you are mixing livers in the mixer.) Divide pâté to small bowl, pour some ghee over the top of each bowl, cover it tightly and store in the fridge for minimum 3 hours before you serve it.
Už len upiecť čerstvý domáci chlebik a nakrájať si cibuľu 🤩 / You can have it with bread and onion slices.
Perfektné.....asi ju spravím aj ja :-)))
OdpovedaťOdstrániťJuj je taka spravne dobra pecienkova :) a mala si pravdu, ten tymian do nej patri, vyborne ju ochutil, aj ked som mala len suseny.
OdpovedaťOdstrániťTaketo ja luuuubim!!! hmmm, na chrumkavom cerstvom chlebiku...ach...
OdpovedaťOdstrániťMichaela,kedy si pridala muškátový oriešok, so soľou a čiernym korením, ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťAha chyba mi to tam, opravim...muskatovy oriesok ked smotanu a sol vtedy, ked cierne korenie.
OdstrániťVypada to skvele, hmm, uz jen se k tomu naucit delat ten chleba :D
OdpovedaťOdstrániť