ČO POTREBUJETE (asi na 3-4 porcie):
na Rasam masala:
1/4 lyžičy semien senovky gréckej (methi)
1/2 lyžičky bobuliek čierneho korenia
1 lyžička rímskej rasce
1 sušená červená chilli paprička
ďalej:
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky horčičných semienok
niekoľko karí lístkov
4 rozpučené cesnaky
1/3 lyžičky asafoetida
2 väčšie rajčiny
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
2 poháre vody
troška tamarindovej pasty (alebo citrónovej šťavy)
1 lyžička jaggery
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Rajčiny rozmixujeme do hladka a odložíme do ďalšieho použitia.
Korenie na rasam masala na suchej panvici restujeme až kým nezacítime jeho vôňu a senovka troška zmení farbu. Necháme ho vychládnuť a rozdrvíme. Odložíme do ďalšieho použitia.
V tej istej panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu, horčičné semienka, asafoetida a necháme rozvoňať. Potom pridáme cesnak a karí lístky, ktoré nám na horúcom oleji ihneď začnú prskať a zostanú chrumkavé.
Pridáme rozmixované rajčiny, soľ, kurkumu, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni asi 5 až 8 minút povaríme.
Potom pridáme rasam masala a premiešame.
Pridáme vodu, tamarindovú pastu (alebo citrónovú šťavu), jaggery (môžete použiť menej, toto si treba upraviť podľa vlastnej chuti), premiešame a znova pod pokrievkou na miernom ohni povaríme 5 minút.
Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.
Podávame na raňajky k plackam Dosa alebo k Idli.
Ahoj Miška,pochutila som si, ďakujem. Dala som si na raňajky s hriankou a orestovanym tofu. Rýchlo urobené,použila som pasirovane paradajky.N.
OdpovedaťOdstrániťTesim sa, ze chutilo 😃❤
Odstrániť