ČO POTREBUJETE (na 5 až 6ks, záleží od veľkosti):
1/2kg mletého kuracieho mäsa (kheema)
1 lyžička strúhaného cesnaku
1 lyžička strúhaného zázvoru
(alebo 1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty)
1 lyžička mletej rímskej rasce
3/4 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1 nasekaná zelená chilli paprička
(ak nechcete pálivé môžete vynechať)
hrsť nasekanej čertsvej koriandrovej vňate
asi 2 až 3 lyžice cícerovej múky (besan)
olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícerovú múku najprv zľahka opečieme na panvici. Hneď ako ucítite jej vôňu, panvicu odstavíme z ohňa.
V miske zmiešame všetky ostatné suroviny. Túto zmes dáme do procesora a vymixujeme tak, aby sa to nerozpadávalo a držalo pokope. Znova ju dáme do misky a pridáme opečenú cícerovú múku. Najprv 2 lyžice a ak treba pridáme zbytok. Rukou zmes poriadne spracujeme.
Kebaby môžete buď grilovať tak, že obalíte grilovacie paličky a vytvoríte podlhovasté šúľky, alebo ich môžete opražiť na troche oleja na panvici ako fašírky z oboch strán alebo urobiť šúľky, zabaliť na pevno do fólie a uvariť 10min vo vode. Ja som podávala ako domáci burger, môžete si k tomu urobiť raitu, či iný šalát alebo použiť do Pita placky s hummusom, naloženou cibuľou a čerstvou zeleninou alebo ako Chapati frankie, čo je chapati placka naplnená raitou, zeleninou a šúľkom kebabu a zabalená ako palacinka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára