štvrtok 30. júna 2011

Uhorková Raita / Cucumber raita

Osviežujúci šalát počas horúcich, letných dní.



22raita 002


ČO POTREBUJETE:

1 šalátová uhorka / 1 cucumber
štipka čiernej soli / pinch of black salt (kala namak)
štipka soli / pinch of salt
1/3 lyžičky drvenej rímskej rasce / 1/3 tsp ground cumin (jeera)
1/2 lyžičky sušenej mäty (alebo malá hrsť nasekaných čerstvých lístkov) / 1/2 tsp dry mint leaves (pudina) or small handful of chopped fresh leaves
2 plné lyžice odkvapkaného bieleho nesladeného jogurtu - Dahi (môžete použiť aj grécky) / 2 full tbsp hung yogurt (you can use Greek yogurt)



AKO POSTUPOVAŤ:

Uhorku umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na väčších slzičkách. Pridáme ostatné prísady (podľa vlastnej chuti), dobre premiešame a uložíme na 30 minút do chladničky. / Wash the cucumber and peel. Grate. Add the rest of the listed ingredients, mix well and store in the refrigerator for 30min. 

Podávame s rôznymi ryžovými jedlami (Biryani, Pulao) alebo plackami (Aloo paratha, Thepla, Koki). / Serve with various rice dishes (Biryani, Pulao) or with Indian breads (Aloo paratha, Thepla, Koki).

1 komentár: