štvrtok 30. júna 2011

Uhorková Raita / Cucumber raita

Osviežujúci šalát počas horúcich, letných dní.



ČO POTREBUJETE:

1 šalátová uhorka
štipka čiernej soli (Kala namak)
štipka soli
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1 lyžička sušenej mäty (alebo malá hrsť nasekaných čerstvých lístkov)
2 - 3 plné lyžice odkvapkaného bieleho nesladeného jogurtu - Dahi (môžete použiť aj grécky)




AKO POSTUPOVAŤ:

Uhorku umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na väčších slzičkách. Pridáme ostatné prísady (podľa vlastnej chuti), dobre premiešame a uložíme na 30 minút do chladničky. 


Podávame s rôznymi ryžovými jedlami (Biryani, Pulao) alebo plackami (Aloo paratha, Thepla, Koki). 


♡ ♡ ♡

Pre hustejšiu raitu nechajte nastrúhanú uhorku odtiecť na sýtku. 

1 komentár: