ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):
3-4 stredne veľké zemiaky
olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 lyžička sušeného manga (amchur)
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej lurkumy
na pastu:
2 zelené chilli papričky
2 lyžice čerstvých lístkov mäty
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Okrájame zemiaky a pokrájame ich na "kocky". Odložíme ich bokom do daľšieho použitia.
Vňate opláchneme a dáme spolu s chilli papričkami do mixéra. Rozmixujeme to s trochou vody na pastu a dáme bokom do daľšieho použitia.
Zohrejeme v panvici olej. Pridáme rímsku rascu a chvíľku ju na miernom ohni opekáme, aby zavoňala. Potom pridáme pripravenú pastu a chvíľku premiešavame, aby to znova uvoľnilo vôňu.
Ďalej pridáme kurkumu, amchur, kašmírske chilli korenie, soľ a premiešame.
Pridáme zemiaky, premiešame, pridáme asi pol pohára vody a na miernom ohni zemiaky uvaríme (pod poodchýlenou pokrievkou) domäkka. Tekutina sa vyparí pri varení. Občas premiešame.
Kdyby tak šlo poslat to: kasmirkseho mleteho chilli korenia - v obálce poštou...
OdpovedaťOdstrániť