ČO POTREBUJETE:
olej
5 stredne veľkých zemiakov
(ošúpaných a pokrájaných na kocky)
(ošúpaných a pokrájaných na kocky)
1 lyžička koriandrových semien
1/2 lyžičky rímskej rasce
soľ
1/3 lyžičky sušenej senovky gréckej (lístkov)
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého chilli korenia
2 lyžice lístkov mäty
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Zohrejeme v panvici olej. Pridáme podrvenú rímsku rascu aj koriander. Pridáme nakrájané zemiaky a osolíme. Pridáme senovku a chilli korenie, premiešame. Pridáme lístky mäty a podlejeme trochou vody. Keď sa voda začne variť, oheň zmiernime, hrniec prikryjeme a zemiaky uvaríme domäkka. Všetka voda sa musí vyvariť, takže nepodlievajte naraz veľa.
Kdyby tak šlo poslat to: kasmirkseho mleteho chilli korenia - v obálce poštou...
OdpovedaťOdstrániť