sobota 18. júna 2011

Ghavan

Výborné ryžové placky, ktoré sa podávajú na raňajky s jogurtom, s kokosovým chutney alebo arašídovým chutney.






ČO POTREBUJETE (na 4-5ks):

(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

1 hrnček obyčajnej ryže, ktorú bežne používate
voda podľa potreby
soľ

olej na potieranie panvice a počas pečenia 

(na obmenu do cesta môžeme primiešať štipku mletej kurkumy a rímsku rascu)







AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu premyjeme a na noc namočíme do vody tak, aby bola ponorená (ja to sklaudujem v chladničke). Ráno ju rozmixujeme s troškou vody do hladka, ak treba vodu pridávame postupne. Cesto nesmie byť ani husté, ani riedke. Asi ako na palacinky. Rozmixované cesto dochutíme troškou soli, dobre premiešame a necháme odležať 15min. 



Panvicu rozpálime, potrieme olejom a keď sa z nej troška začne dymiť oheň trocha zmiernime. Vylejeme za naberačku cesta a to rozlejeme krúživým pohybom ako pri palacinkách. Povrch troška pokvapkáme olejom. Opekáme z oboch strán. Placky sú tenučké a nesmú sa opekať príliš dlho, inak stvrdnú.



Ghavan s pridaním kurkumy a rímskej rasce.


Ghavan

7 komentárov:

  1. Super receptik, Miska, chcem skusit zajtra na ranajky ale mam otázku: Tie placky uz neobracias na druhu stranu ako palacinky, ze opekas z oboch stran?? len z jednej a nechas cesto stiahnut , pokvapkas olejom, nechas dôjst a koniec???

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmm..tak, ked na to pozeram, zeby to boli zajtrajsie ranajky? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Inak mozete pouzit aj hotovu ryzovu muku z obchodu miesto ryze.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wow :) dalsi receptik, ktory musim vyskusat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne sa to veľmi páči už aj idem vybrať ryžu a ráno to chcem ochutnať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dufam, ze budu chutit. Moje deti lubia omeletu a ked nemam vajicka, tato placka im ju pripomina, takze Ghavan velmi lubia :)

    OdpovedaťOdstrániť