sobota 18. júna 2011

Ghavan

Vyborne ryzove placky, ktore sa podavaju na ranajky s jogurtom, s kokosovym catni alebo arasidovym catni.






CO POTREBUJETE (na 4-5ks):

(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 200ml)

1 hrncek obycajnej ryze, ktoru bezne pouzivate
voda podla potreby
sol

olej na potieranie panvice a pocas pecenia

(na obmenu do cesta mozeme primiesat stipku mletej kurkumy a rimsku rascu)







AKO POSTUPOVAT:

Ryzu premyjeme a na noc namocime do vody tak, aby bola ponorena (ja to sklaudjem v chladnicke). Rano ju rozmixujeme s troskou vody do hladka, ak treba vodu pridavame postupne. Cesto nesmie byt ani huste, ani riedke. Asi ako na palacinky. Rozmixovane cesto dochutime troskou soli, dobre premiesame a nechame odlezat 15min. 



Panvicu rozpalime, potrieme olejom a ked sa z nej troska zacne dymit ohen trocha zmiernime. Vylejeme za naberacku cesta a to rozlejeme kruzivym pohybom ako pri palacinkach. Povrch troska pokvapkame olejom. Opekame z oboch stran. Placky su tenucke a nesmu sa opekat prilis dlho, inak stvrdnu.



Ghavan s pridanim kurkumy a rimskej rasce.


Ghavan

7 komentárov:

  1. Super receptik, Miska, chcem skusit zajtra na ranajky ale mam otázku: Tie placky uz neobracias na druhu stranu ako palacinky, ze opekas z oboch stran?? len z jednej a nechas cesto stiahnut , pokvapkas olejom, nechas dôjst a koniec???

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmm..tak, ked na to pozeram, zeby to boli zajtrajsie ranajky? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Inak mozete pouzit aj hotovu ryzovu muku z obchodu miesto ryze.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wow :) dalsi receptik, ktory musim vyskusat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne sa to veľmi páči už aj idem vybrať ryžu a ráno to chcem ochutnať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dufam, ze budu chutit. Moje deti lubia omeletu a ked nemam vajicka, tato placka im ju pripomina, takze Ghavan velmi lubia :)

    OdpovedaťOdstrániť