nedeľa 9. januára 2022

Zelené chutney / Green chutney

 


ČO POTREBUJETE:

1 väčší hrnček čerstvej koriandrovej vňate

1/2 toho istého hrnčeka čerstvej mäty (pudina)

1 lyžička tmavej rímskej rasce

2ks zelenej chilli papričky

3 - 4 strúčiky cesnaku

kúštik čerstvého zázvoru

(alebo miesto čerstvého cesnaku a zázvoru môžete použiť 1 lyžičku cesnakovo zázvorovej pasty)

1/3 lyžičky cukru

1 lyžička citrónovej šťavy

štipka soli

voda podľa potreby


prípadne ešte:

2 lyžice do hnedkava na suchej panvici opečeného čerstvého kokosu alebo 2 lyžice nasucho opečených arašídov a olúpaných



AKO POSTUPOVAŤ:

Vňate opláchneme, dáme do mixéra. 

Pridáme zbytok vypísaných surovín (ja som zvolila arašídy) a vymixujeme s pomocou trošky vody na hladkú pastu. Vodu pridávame postupne po lyžiciach, podľa potreby. 

🧄 🧄 🧄

Hodí sa do šalátov, na sendviče (maslo, uhorka, rajčina, cibuľa, nastrúhaný syr, chutney), do Vada Pav, k plackám (Dosa, Ghavan) alebo ako dip pre rôzne indické snacky (Besan paare, Samosa, Punugulu, Pakora). 

🧄 🧄 🧄

Skladujeme v čistom sklenenom tesne uzavretom pohári, v chladničke vydrží asi 2 až 3 dni. Môžeme si ho aj rozdeliť do malých umelých krabičiek a zamraziť. Takto vydrží mesiac aj dlhšie. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára