ČO POTREBUJETE:
1 väčší hrnček čerstvej koriandrovej vňate
1/2 toho istého hrnčeka čerstvej mäty (pudina)
1 lyžička tmavej rímskej rasce
2ks zelenej chilli papričky
3 - 4 strúčiky cesnaku
kúštik čerstvého zázvoru
(alebo miesto čerstvého cesnaku a zázvoru môžete použiť 1 lyžičku cesnakovo zázvorovej pasty)
1/3 lyžičky cukru
1 lyžička citrónovej šťavy
štipka soli
voda podľa potreby
prípadne ešte:
2 lyžice do hnedkava na suchej panvici opečeného čerstvého kokosu alebo 2 lyžice nasucho opečených arašídov a olúpaných
AKO POSTUPOVAŤ:
Vňate opláchneme, dáme do mixéra.
Pridáme zbytok vypísaných surovín (ja som zvolila arašídy) a vymixujeme s pomocou trošky vody na hladkú pastu. Vodu pridávame postupne po lyžiciach, podľa potreby.
🧄 🧄 🧄
Hodí sa do šalátov, na sendviče (maslo, uhorka, rajčina, cibuľa, nastrúhaný syr, chutney), do Vada Pav, k plackám (Dosa, Ghavan) alebo ako dip pre rôzne indické snacky (Besan paare, Samosa, Punugulu, Pakora).
🧄 🧄 🧄
Skladujeme v čistom sklenenom tesne uzavretom pohári, v chladničke vydrží asi 2 až 3 dni. Môžeme si ho aj rozdeliť do malých umelých krabičiek a zamraziť. Takto vydrží mesiac aj dlhšie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára