ČO POTREBUJETE:
4 kuracie stehná
soľ
na obalenie:
múka + mleté čierne korenie
na cestíčko:
2 vajcia + 1 lyžica sladkej smotany + soľ + 1 lyžička sušeného cesnaku
olej na vyprážanie
na zálievku:
voda
1 lyžica kečupu
1 lyžica medovej horčice
1/2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžička kryštáľového cukru
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
maslo
AKO POSTUPOVAŤ:
Stehná umyjeme, osušíme a osolíme. V miske zmiešame suroviny na obaľovanie a v druhej zmiešame suroviny na cestíčko.
V hlbšej panvici zohrejeme dostatok oleja na vyprážanie. Stehná najprv obalíme v múke, potom v cestíčku a hneď dávame do horúceho oleja. Vypražíme z oboch strán na miernom ohni do hneda.
Na dno pekáčika dáme plátok masla, položíme vypražené stehná. V hrnčeku si rozmiešame suroviny na zálievku a tým prelejeme stehná. Rúru rozohrejeme na 220st. a stehná pečieme zakryté alobalom asi 45 -50min.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára