streda 26. januára 2022

Kuracie karí s domácou karí pastou a kokosovým mliekom / Chicken curry with curry paste and coconut milk


ČO POTREBUJETE (na 3 až 4 porcie):

1/2kg kuracích pŕs 


na marinádu:

3 lyžice bieleho nesladeného jogurtu

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty (alebo 1/2 lyžičky z každého, čerstvé a nastrúhané)

1/2 lyžičky mletej kurkumy

1/2 lyžičky mletého koriandru

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia


ďalej:

olej alebo ghee

1 veľká červená cibuľa

2 plné lyžice domácej karí pasty

voda podľa potreby

100ml kokosového mlieka

soľ

hrsť čerstvej koriandrovej vňate




AKO POSTUPOVAŤ: 

Mäso poumývame, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Pridáme suroviny na marinádu, dobre pemiešame a necháme marinovať cez noc v chladničke. 


V kadhai zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme marinované mäso, oheň zvýšime a necháme mäso zatiahnuť. Pridáme karí pastu, soľ, troška vody a premiešame. Karí privedieme k varu, oheň zmiernime a 10min pod pokrievkou varíme. Potom pridáme kokosové mlieko a opäť 10min povaríme. 

🥘 🥘 🥘

Do hotového karí primiešame nasekanú koriandrovú vňať. 


Podávame s ryžou. 



Keď cibuľu na karí pastu opečieme viac do hneda (pozor, nie nechať prihorieť), karí pasta bude mať hnedšiu farbu. Ak je cibuľa len do hnedkava, karí pasta je skôr do žlta a tým pádom aj karí je skôr do žlta. Tu som použila pastu s viac opečeneou cibuľou, inak je recept na karí presne ten istý, ako je opísané vyššie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára