ČO POTREBUJETE (na 3 až 4 porcie):
1/2kg kuracích pŕs
na marinádu:
3 lyžice bieleho nesladeného jogurtu
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty (alebo 1/2 lyžičky z každého, čerstvé a nastrúhané)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
ďalej:
olej alebo ghee
1 veľká červená cibuľa
2 plné lyžice domácej karí pasty
voda podľa potreby
100ml kokosového mlieka
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso poumývame, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Pridáme suroviny na marinádu, dobre pemiešame a necháme marinovať cez noc v chladničke.
V kadhai zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme marinované mäso, oheň zvýšime a necháme mäso zatiahnuť. Pridáme karí pastu, soľ, troška vody a premiešame. Karí privedieme k varu, oheň zmiernime a 10min pod pokrievkou varíme. Potom pridáme kokosové mlieko a opäť 10min povaríme.
🥘 🥘 🥘
Do hotového karí primiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára