streda 19. januára 2022

Pazham Pori / Banana fritters

Recept pochádza z Keralskej kuchyne.





ČO POTREBUJETE:


na cestíčko / for the batter:
1/2 hrnčeka múky Maida / 1/2 cup flour maida
1/4 hrnčeka ryžovej múky / 1/4 cup rice flour
štipka sódy bikarbóny / pinch of baking soda
soľ / salt
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
1 plná lyžička čiernych sezamových semien / 1 full tsp black sesame seeds
1 lyžička cukru / 1 tsp sugar
voda podľa potreby / water as needed 

olej na vyprážanie / oil for frying 





AKO POSTUPOVAT:

V miske vymiešame suroviny na cestíčko. Musí byť hustejšie, aby nestekalo. / Put all ingredients listed under the batter into the bowl. Stir and gradually add water. Little at a time, make smooth, thick batter.


Banán okrájame, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky podĺžke. / Peel plantains, cut in half and each half slice lengthwise,  make thin slices.

V kadhai zohrejeme dostatok oleja (banány musia byť ponorené). Keď je olej horúci vezmeme plátok banána a ponoríme do cestíčka. Poriadne ho obalíme a vložíme do vriaceho oleja. Postupujeme rovnako so zbytkom banánov. (Smažte len pár kusov naraz.) Banány vypražíme do zlatista. / Heat enough oil in kadhai for deep frying. When oil is hot, take 1 slice of banana, dip in the batter, coat it well and put into boiling oil, reduce heat to medium. Fry 3 pieces at a time, don't overcrowd your kadhai. Occasionally flip so that bananas are fried evenly. 

Podávame ako snack s obľúbeným chutney alebo len tak s Indickým čajom. / Serve as a snack with your favorite chutney or just like that with cup of Chai.



Toto je zrelý Changalikodan/Plantain banán:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára