Recept pochádza z Keralskej kuchyne.
ČO POTREBUJETE:
na cestíčko:
1/2 hrnčeka múky Maida
1/4 hrnčeka ryžovej múky
štipka sódy bikarbóny
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 plná lyžička čiernych sezamových semien
1 lyžička cukru
voda podľa potreby
olej na vyprážanie
AKO POSTUPOVAT:
V miske vymiešame suroviny na cestíčko. Musí byť hustejšie, aby nestekalo.
Banán okrájame, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky podĺžke.
🍌 🍌 🍌
V kadhai zohrejeme dostatok oleja (banány musia byť ponorené). Keď je olej horúci vezmeme plátok banána a ponoríme do cestíčka. Poriadne ho obalíme a vložíme do vriaceho oleja. Postupujeme rovnako so zbytkom banánov. (Smažte len pár kusov naraz.) Banány vypražíme do zlatista.
🍌 🍌 🍌
Podávame ako snack s obľúbeným chutney alebo len tak s Indickým čajom.
Toto je zrelý Changalikodan/Plantain banán:
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára