streda 19. januára 2022

Pazham Pori / Banana fritters

Recept pochádza z Keralskej kuchyne.





ČO POTREBUJETE:


na cestíčko:
1/2 hrnčeka múky Maida
1/4 hrnčeka ryžovej múky
štipka sódy bikarbóny
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 plná lyžička čiernych sezamových semien
1 lyžička cukru
voda podľa potreby

olej na vyprážanie





AKO POSTUPOVAT:

V miske vymiešame suroviny na cestíčko. Musí byť hustejšie, aby nestekalo. 


Banán okrájame, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky podĺžke. 

🍌 🍌 🍌

V kadhai zohrejeme dostatok oleja (banány musia byť ponorené). Keď je olej horúci vezmeme plátok banána a ponoríme do cestíčka. Poriadne ho obalíme a vložíme do vriaceho oleja. Postupujeme rovnako so zbytkom banánov. (Smažte len pár kusov naraz.) Banány vypražíme do zlatista. 

🍌 🍌 🍌

Podávame ako snack s obľúbeným chutney alebo len tak s Indickým čajom. 



Toto je zrelý Changalikodan/Plantain banán:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára