ČO POTREBUJETE (na 1 pohár):
2 väčšie červené cibule
na nálev:
50ml jablčného octa (alebo červený vínny ocot)
200ml vody
1/3 lyžičky soli
2 plné lyžičky cukru
1 bobkový list
10 guľôčok čierneho korenia
1/4 lyžičky horčičných semienok
AKO POSTUPOVAŤ:
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na polkolieska. Uložíme do skleného pohára. Pridáme korenie.
V kastróliku zmiešame vodu s octom, cukrom a soľou a tento nálev prevaríme. Necháme ho vychládnuť a zalejeme ním cibuľu. Pohár uzavrieme a dáme do chladničky minimálne na 24hod. V chladničke takto naložená cibuľa vydrží až 2 týždne.
Takto naloženú cibuľu môžeme použiť do sendvičov (s vajíčkom, cícerom), burgrov, tacos, šalátov (s kapustou, zemiakmi) a aj s pitou, hummusom a falafelom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára