utorok 25. januára 2022

Nakladaná cibuľa / Pickled onion


ČO POTREBUJETE (na 1 pohár):

2 väčšie červené cibule

na nálev:

50ml jablčného octa (alebo červený vínny ocot)

200ml vody

1/3 lyžičky soli

2 plné lyžičky cukru


10 guľôčok čierneho korenia

1/4 lyžičky horčičných semienok 




AKO POSTUPOVAŤ:

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na polkolieska. Uložíme do skleného pohára. Pridáme korenie.

V kastróliku zmiešame vodu s octom, cukrom a soľou a tento nálev prevaríme.  Necháme ho vychládnuť a zalejeme ním cibuľu. Pohár uzavrieme a dáme do chladničky minimálne na 24hod. V chladničke takto naložená cibuľa vydrží až 2 týždne. 

Takto naloženú cibuľu môžeme použiť do sendvičov (s vajíčkom, cícerom), burgrov, tacos, šalátov (s kapustou, zemiakmi) a aj s pitou, hummusom a falafelom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára