Posledné dva dni máme akúsi pochmúrnu oblohu. Všade sa na nás mračia šedivé oblaky, ale teplota príliš neklesla. Fúka horúci vietor a s nedostatkom slnečných lúčov akosi ubúda aj nálada.
A ako inak sa človek môže potešiť, ak nie dobrým jedlom? Paneer je u nás obľúbený, hlavne u detí a ak ho skombinujete s kešu orechami, vždy z toho bude dobré jedlo. Slovko "shahi" v názve receptu znamená vo voľnom preklade niečo ako "kráľovský" (royal). Recept mám od šéfkuchára Umanga Datta.
A ako inak sa človek môže potešiť, ak nie dobrým jedlom? Paneer je u nás obľúbený, hlavne u detí a ak ho skombinujete s kešu orechami, vždy z toho bude dobré jedlo. Slovko "shahi" v názve receptu znamená vo voľnom preklade niečo ako "kráľovský" (royal). Recept mám od šéfkuchára Umanga Datta.
ČO POTREBUJETE:
400g Paneeru
olej
250ml kešu orechov
250ml mlieka, na namočenie kešu orechov
1 plná lyžička rímskej rasce
1 plná lyžička koriandrových semien
1 veľká červená cibuľa
1 plnšia lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty
(alebo použite čerstvý cesnak aj zázvor)
(alebo použite čerstvý cesnak aj zázvor)
1 zelená chilli paprička
2 väčšie paradajky, rozmixované na pyré
2 lyžičky garam masala
soľ
1 lyžička palmového cukru (jaggery)
asi 100ml vody
2 plné lyžice sladkej smotany
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy namočíme na noc do mlieka. Ráno ich rozmixujeme spolu s mliekom na hladkú kašu.
Paneer nakrájame na kocky a na troche oleja, na silnom ohni popražíme dohnedkava. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Rímsku rascu a koriandrové semienka podrvíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hlbšej panvici zohrejeme asi 2 lyžice oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni popražíme do hnedkava. Keď začne hnednúť pridáme cesnakovo - zázvorovú pastu, nadrobno nakrájanú chilli papričku a restujeme 2 minúty. Premiešavame.
Potom pridáme rozmixované paradajky (rozmixujte ich bez vody). Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame.
Ďalej pridáme podrvenú rímsku rascu a koriandrové semienka (ak máte kúpené rovno mleté korenia, pridajte mleté z každého po 1 lyžičke), garam masala a dobre premiešame. Pridáme nastrúhaný palmový cukor.
Pridáme pastu z kešu orechov a privedieme k varu. Oheň opäť zmiernime. Pridáme soľ, vodu a premiešame.
Pridáme opražený paneer a na miernom ohni asi 2 minútky varíme odokryté. Občas premiešame. Potom pridáme smotanu, premiešame a zakryté varíme ďalších 5 minút na miernom ohni. Občas premiešame.
Hotové jedlo môžete podávať s maslovým Naanom alebo inými vašimi obľúbenými indickými plackami.
tieto Tvoje recepty ma úplne fascinujú, Miška! musí to byť úžasne voňavé a plné chutí :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Andurejka :)
Odstrániť