nedeľa 30. augusta 2015

Cestoviny s vajíčkami

Cestoviny s vajickami




ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

300ml cestovín (použila som kolienka)
voda a soľ na ich uvarenie

olivový olej
3 strúčiky cesnaku
1 veľká paradajka
hrsť zelenej časti jarných cibuliek
2 vajíčka
štipka soli
1/4 lyžičky mletej kurkumy
štipka mletého čierneho korenia
syr na strúhanie 


Cestoviny s vajickami



AKO POSTUPOVAŤ:

Vajíčka vidličkou rozšľaháme so štipkou soli, kurkumou a čiernym korením. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.

V panvici zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme kým nezavonia. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domäkka.

Cestoviny s vajickami


Pridáme nasekanú jarnú cibuľku a 1 minútku restujeme. Pridáme vopred uvarené cestoviny a rozšľahané vajíčka, dobre premiešame, pol minútky necháme na ohni, znova premiešame a z ohňa odstavíme. Pridáme nastrúhaný syr, opäť premiešame, na panvicu ihneď položíme pokrievku a vajíčka v teple necháme dorobiť. 

Cestoviny s vajickami


Podávame posypané čerstvou nesakanou jarnou cibuľkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára