Je to niečo podobné ako Paneer bhurji, také vegetariánske "miešané vajíčka" so šampiňónmi, len bez vajíčok.
slnečnicový olej alebo ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
(alebo čerstvý strúhaný zázvor aj cesnak v pomere 1:1)
soľ
2 červené sušené chilli papričky
mleté čierne korenie
200g čerstvých šampiňónov
200g paneeru
2 stredne veľké paradajky
1/2 lyžičky garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, oheň zmiernime a restujeme domäkka. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a restujeme ďalšie 2 minúty.
Potom pridáme chilli papričky, soľ a mleté čierne korenie, premiešame. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a 2 minúty restujeme na silnom ohni. Občas premiešame.
Ďalej pridáme paneer, ktorý sme rozmrvili vidličkou alebo prstami. Restujeme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme ďalších 5 minút.
Nakoniec pridame garam masala a koriandrovu vnat, premiesame a restujeme minutku.
Kadhai odstavíme z ohňa a jedlo môžeme ihneď podávať. Najlepšie s nejakými plackami ako napr. Chapati, Paratha.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára