ČO POTREBUJETE (na asi 6ks):
5-6 veľkých zemiakov
10 strúčikov cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 lyžička sušeného majoránu
2 vajcia
2 plné lyžice múky
olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky okrájame a nastrúhame najemno. Troška vyžmýkame (ja nežmýkam úplne na 100%) a šťavu, ktorú pustili zlejeme.
Pridáme k nim nastrúhaný cesnak, soľ, čierne korenie, majorán, vajcia a premiešame. Pridáme múku a znova premiešame. Cesto je redšie.
Panvicu zohrejeme, potrieme výdatne olejom. Oheň zmiernime a do stredu panvice dáme asi 3 lyžice zemiakového cesta. Lyžicou ho rozotrieme po celej panvici na tenkú placku a opekáme ju na miernom ohni do zlatista. Potom ju obrátime a opečieme aj z druhej strany.
Pokračujeme rovnako so zbytkom cesta.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára