ČO POTREBUJETE:
1 kurací trup, na ktorom zostalo ešte nejaké mäso
(alebo krídelká, kĺby, žalúdky)
5-6 kapustových listov
4 veľké mrkvy
kúsok zelenej papriky
1 stredne veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
(ďalej môžete pridať petržlen, zeler, kaleráb... bouquet garni)
8 guľôčok čierneho korenia
1 bobkový list
štipka mletej kurkumy (nemusí byť)
soľ (+ podravka)
voda podľa potreby
AKO POSTUPOVAŤ:
Ja ju robím celkom jednoducho. Možno to nie je ten správny postup ako v 5* reštaurácii (čiže nepečiem najprv kosti zvlášť), ale nám to nevadí.
Všetko dáme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme k varu, oheň zmiernime, prikryjeme pokrievkou tak, aby bola troška odchýlená a varíme 1 a pol hodiny. Ak sa urobí pena, tú zozbierame preč. Podávame s tenkými rezancami (ktoré varíme zvlášť, nikdy nie v polievke).
♡ ♡ ♡
(Ak chcete, nakoniec si ju môžete posypať nasekanou petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou a pokvapkať citrónom. A kľudne použite aj podravku, ak vám chutí v tejto polievke. Nám chutí 🤫🤭)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára