piatok 19. októbra 2012

Kuracia polievka


Kuracia polievka



ČO POTREBUJETE:

1 kurací trup (na ktorom zostalo ešte nejaké mäsko)
5-6 kapustových listov
2-3 veľké mrkvy
kúsok zelenej papriky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
(ďalej môžete pridať petržlen, zeler, kaleráb... bouquet garni)
5-6 guličiek čierneho korenia
soľ
1 a pol litra vody


Kuracia polievka



AKO POSTUPOVAŤ:

Ja ju robím celkom jednoducho. Možno to  nie je ten správny postup ako v 5* reštaurácii, ale nám to nevadí. Všetko dáme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme k varu, oheň zmiernime, prikryjeme pokrievkou tak, aby bola troška odchýlená a varíme 1 a pol hodiny. Podávame s tenkými rezancami (ktoré varíme zvlášť, nikdy nie v polievke).

Kuracia polievka


Kuracia polievka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára