piatok 19. októbra 2012

Kuracia polievka / Chicken soup





ČO POTREBUJETE:

1 kurací trup (na ktorom zostalo ešte nejaké mäso) alebo krídelká, kĺby

5-6 kapustových listov
2-3 veľké mrkvy
kúsok zelenej papriky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku

(ďalej môžete pridať petržlen, zeler, kaleráb... bouquet garni)

5-6 guličiek čierneho korenia
štipka mletej kurkumy (nemusí byť)
soľ
1 a pol litra vody





AKO POSTUPOVAŤ:

Ja ju robím celkom jednoducho. Možno to  nie je ten správny postup ako v 5* reštaurácii (čiže nepečiem najprv kosti zvlášť), ale nám to nevadí. Všetko dáme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme k varu, oheň zmiernime, prikryjeme pokrievkou tak, aby bola troška odchýlená a varíme 1 a pol hodiny. Ak sa urobí pena, tú pozbierame preč. Podávame s tenkými rezancami (ktoré varíme zvlášť, nikdy nie v polievke). 



(Ak chcete, nakoniec si ju môžete posypať nasekanou petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou a pokvapkať citrónom. A kľudne použite aj podravku, ak vám chutí v tejto polievke. Nám chutí 🤫🤭




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára