piatok 19. októbra 2012

Kuracia polievka / Chicken soup


Kuracia polievka



ČO POTREBUJETE:

1 kurací trup (na ktorom zostalo ešte nejaké mäsko) alebo stehná a kĺby / 1 chicken skeleton (with some meat left on it) or chicken legs and thighs 
5-6 kapustových listov / 5 - 6 cabbage leaves
2-3 veľké mrkvy / 2 - 3 big carrots 
kúsok zelenej papriky / piece of green capsicum
1 menšia cibuľa / 1 small onion
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves 
(ďalej môžete pridať petržlen, zeler, kaleráb... bouquet garni) / you can use also parsley, celery, kohlrabi... bouquet garni)
5-6 guličiek čierneho korenia / 5 - 6 pieces of black pepper 
soľ / salt
1 a pol litra vody / 1 and half liter of water


Kuracia polievka



AKO POSTUPOVAŤ:

Ja ju robím celkom jednoducho. Možno to  nie je ten správny postup ako v 5* reštaurácii, ale nám to nevadí. Všetko dáme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme k varu, oheň zmiernime, prikryjeme pokrievkou tak, aby bola troška odchýlená a varíme 1 a pol hodiny. Podávame s tenkými rezancami (ktoré varíme zvlášť, nikdy nie v polievke). / I make this soup in the most simple way possible. Maybe it's not the right culinary way but it's alright with us. We like it this way. Just clean everything and add to the pot, add water, bring it to boil, reduce the heat, cover the pot and cook for 1 and half hour. Serve with noodles (vermicelli, cook them separately).

Kuracia polievka


Kuracia polievka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára