utorok 22. júna 2010

Karfiolová polievka / Cauliflower soup


Karfiolova polievka



ČO POTREBUJETE:

1 lyžicu oleja / 1 tbsp oil
1 plochú lyžicu múky (použila som hladkú Maida) / 1 flat tbsp of flour
1 lyžičku mletej sladkej papriky / 1 tsp paprika powder
1 liter vody / 1 liter of water
soľ / salt
Podravka / Podravka (dry root vegetables spice)
(kľudne ju použite alebo aj nie; ja ju veľmi nepoužívam, ale do tejto polievky jednoducho patrí u mňa)

karfiol / cauliflower
mrkva / carrots
čerstvo vylúpaný hrach (alebo mrazený) / fresh or frozen green peas


Karfiolova polievka



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme múku a metličkou rýchlo rozmiešame, aby sa nám hrudky neurobili. Chvíľku popražíme. Potom zaprášime sladkou červenou paprikou a hneď zalejeme vodou. Vodu privedieme k varu. / Heat oil in the pot. Add flour and stir continuously to prevent lumps. Fry the flour for just a minute. Then add paprika powder, stir continuously and immediately add water. Stir well and bring it to boil.

Do vriacej vody dáme karfiolové ružičky, očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a vylúpaný hrach. Množstvo zeleniny záleží na vás, akú hustú polievku chcete mať. Pridáme soľ, podravku a premiešame. Polievku varíme na miernejšom ohni asi 15 minút, alebo kým nie je zelenina mäkká. / Add cauliflower divided into smaller pieces, cleaned carrots cut into small pieces and green peas. Quantity of the vegetables depends on you, how thick you prefer your soup to be. Add salt, podravka and stir. Bring water to boil again, reduce the heat and cover the pot. Cook soup for about 15min., or until the vegetables are soft.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára