utorok 22. júna 2010

Karfiolová polievka / Cauliflower soup





ČO POTREBUJETE:

2 lyžice oleja
1 plochá lyžica múky (použila som hladkú Maida)
1 lyžička mletej sladkej papriky
voda podľa potreby 
soľ
Podravka
(kľudne ju použite alebo aj nie; ja ju veľmi nepoužívam, ale do tejto polievky jednoducho patrí u mňa)

karfiol
mrkva
čerstvo vylúpaný hrach (alebo mrazený)





AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme múku a metličkou rýchlo rozmiešame, aby sa nám hrudky neurobili. Chvíľku popražíme. Potom zaprášime sladkou červenou paprikou a hneď zalejeme vodou. Vodu privedieme k varu. 


🍲 🍲 🍲

Do vriacej vody dáme karfiolové ružičky, očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a vylúpaný hrach. Množstvo zeleniny záleží na vás, akú hustú polievku chcete mať. Pridáme soľ, podravku a premiešame. Polievku varíme na miernejšom ohni asi 15 minút, alebo kým nie je zelenina mäkká. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára