ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
kuracie prsia z jedného kuraťa
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 plochá lyžička mletej sladkej papriky
1 lyžička kukuričného škrobu
olej
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 plochá lyžička mletej sladkej papriky
1 lyžička kukuričného škrobu
olej
1 veľká červená cibuľa, rozmixovaná na pyré
3 strúčiky cesnaku
voda (alebo kurací vývar) podľa potreby
soľ
3 strúčiky cesnaku
voda (alebo kurací vývar) podľa potreby
soľ
1ks 6-minútové vajíčko
100ml sladkej smotany
3/4 lyžičky garam masala
3/4 lyžičky garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do misky, pridáme kukuričný škrob, čierne korenie a mletú sladkú papriku. Premiešame a na pol hodiny uložíme do chladničky.
Do hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme vymixovanú cibuľu a 2 minúty restujeme za občasného premiešania.
Pridáme kuracie mäso a 1-2 minúty restujeme, občas premiešame.
Mäso zalejeme vodou (alebo vývarom), privedieme vodu k varu, potom oheň zmiernime a mäso 10 minút varíme pod pokrievkou. Potom pridáme nastrúhané vajce, smotanu, premiešame a 2 minúty povaríme. Ďalej pridáme garam masala a koriandrovú vňať. Premiešame a 1 minútu povaríme.
Podávame s dusenou ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára