Varil manžel, ja som fotila.
ČO POTREBUJETE:
500g čerstvých tigrých kreviet
1 lyžica šťavy z citróna
2 stredne veľké červené cibule
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1 veľká paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička garam masala
200ml kokosového mlieka
soľ
ghí
ghí
AKO POSTUPOVAŤ:
Zohrejeme v panvici ghí, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnakovo zázvorovú pastu a popražíme cibuľu domäkka.
Pridáme kurkumu, mletý koriander a minútku popražíme.
Pridáme nakrájanú paradajku a opekáme, kým sa paradajka trochu nerozpadáva.
Prilejeme kokosové mlieko, pridáme garam masala a privedieme k varu, dobre premiešame a vypneme. Necháme vychladnúť.
Pridáme kurkumu, mletý koriander a minútku popražíme.
Pridáme nakrájanú paradajku a opekáme, kým sa paradajka trochu nerozpadáva.
Prilejeme kokosové mlieko, pridáme garam masala a privedieme k varu, dobre premiešame a vypneme. Necháme vychladnúť.
Zmes s kokosovým mliekom rozmixujeme na hladkú omáčku.
Omáčku vrátime do hrnca a privedieme k varu.
Pridáme soľ a očistené krevety, ktoré sme pred tým pokvapkali šťavou z citróna a nechali 30 minút uležať. Znova privedieme omáčku do varu, zmiernime oheň a varíme prikryté asi 3-5 minút, väčšie krevety 8 minút.
Pridáme soľ a očistené krevety, ktoré sme pred tým pokvapkali šťavou z citróna a nechali 30 minút uležať. Znova privedieme omáčku do varu, zmiernime oheň a varíme prikryté asi 3-5 minút, väčšie krevety 8 minút.
Podávame s ryžou.
Dnes na to jdu a moc se těším! Nemáte náhodou recept na jehněčí s citronem? Katka
OdpovedaťOdstrániťDufam, ze chutilo :) Na jahnacie s citronom recept nemam.
OdstrániťVýborné to bylo! I chapati se povedly :-) Díky za skvěle zpracované recepty, asi nejlepší, co jsem kde našla. Jehněčí jsem nakonec udělala tak, že na cibulový základ jsem dala česneko zázvorovu pastu, pak rajče, garam masalu. Maso jsem marinovala v garam masala,jogurt a sůl. Přidala jsem pak chilli...nevím, zda to odpovídá nějakému receptu, ale bylo to vynikající! To jehněčí s citronem jsme jedli v Písku v indické restauraci, tipuji, že základ je jemný jako na krevety a pak se to prostě dodusí s citronem... Musím ještě sehnat vaši knížku :-)
OdstrániťTo znie vyborne! Som rada, ze vam chutilo Katka, dakujem :)
OdstrániťMňaminky...takto som ešte nerobila lebo čerstvé krevety nemávam často a keď mám tak najradšej len tak šup sem...šup tam na panvici... :-))) Ale určite vyskúšam !!!
OdpovedaťOdstrániť