Naučila ma ju robiť moja mama a bol to môj celkom prvý výtvor v kuchyni.
ČO POTREBUJETE:
420g polohrubej múky
120g masla
240g práškového cukru
štipka soli
5 vajec
250ml mlieka
1 prášok do pečiva
1 lyžica kakaa
AKO POSTUPOVAŤ:
Žĺtky oddelíme od bielok, každé dáme do inej misky. K žĺtkam pridáme cukor, zmäknuté maslo a vymiešame mixérom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Prášok do pečiva vmiešame do múky so štipkou soli. Po troškách k maslu primiešame múku s práškom do pečiva a mlieko. Potom zľahka vmiešame bielkový sneh.
Formu vymastíme olejom alebo maslom a vysypeme strúhankou. Prebytočnú strúhanku vysypeme preč. Trocha bledého cesta nalejeme do formy. Do ostatného cesta vmiešame kakao a prelejeme ním bledé cesto.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút prikryté a potom ešte 15-20 minút odokryté. Treba do bábovky pichnúť a keď sa cesto na paličku nelepí, je hotová.
Hotovú bábovku s formou položíme na tanier a zakryjeme vlhkou utierkou. Necháme 5 minút postáť a potom vyklopíme.
Na ozdobenie môžeme posypať práškovým cukrom.
Samé dobré papky.E.
OdpovedaťOdstrániť:) Nemozem spat, tak si pozeram stare recepty, co som si pisala este ako skolacka od mojej maminky.
OdpovedaťOdstrániťbábovka je krásna! :-)....anonymný, na jedlo sa nepíše a ani nehovorí fuj!....mám pocit, že si ju vôbec nepiekol!!!
OdpovedaťOdstrániťDakujem Ywett.
Odstrániť