utorok 8. decembra 2015

Kuracie fašírky s mrkvou vyprážané v rúre / Chicken patties with carrot fried in the oven

Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure


ČO POTREBUJETE (na 6-7ks):

250g mletého kuracieho mäsa / 250g ground chicken meat
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/4 tsp black pepper powder 
1/3 lyžičky mletého muškátového orieška / 1/3 tsp grated nutmeg
2 nastrúhané strúčiky cesnaku / 2 grated garlic cloves
1 vajce / 1 egg
2 plátky sendvičového chleba / 2 slices of sandwich bread
soľ podľa chuti / salt to taste
1/2 lyžičky sušeného oregana / 1/2 tsp dry oregano
1 nastrúhaná menšia mrkva / 1 smaller grated carrot
(miesto mrkvy sa dá použiť nastrúhaná cvikľa alebo cuketa) / (instead of carrot you can use beetroot or zucchini)
1 lyžica strúhanky / 1btbsp breadcrumbs 
(do stredu fašírky môžete skryť aj kúsok syra) / (you can hide small piece of cheese inside each patty)

+ strúhanka na obalenie / + breadcrumbs for coating 
ghee na vyprážanie / ghee


Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure



AKO POSTUPOVAŤ:

Sendvič troška prelejeme roztopeným maslom v miske a necháme 10min odležať. Postupne pridáme do tej istej misky všetky suroviny na zmes na fašírky a rukou dobre vypracujeme. Misku tesne uzavrieme a zmes necháme hodinku odpočívať v chladničke. / Keep sandwich slices in the bowl, drizzle with melted butter and let it rest for 10min. Add the rest of the listed ingredients for patties and blend it all by mixing with your hand. Cover the bowl with the lid and store in the refrigerator for about an hour.

Plech na ktorom budeme fašírky vyprážať potrieme s ghee. Zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a uložíme na plech. Pokvapkáme vrch troška s ghee. / Rub the baking tray with ghee. Form small patties out of the prepared mixture and coat each with breadcrumbs. Place them on the baking tray. Drizzle little bit of ghee on the top of each patty.

Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure


Rúru vyhrejeme na 210-220st. a fašírky pečieme z každej strany asi 15 minút. / Preheat your oven to 210 - 220deg. and bake patties for 15min on both sides.


Ja som podávala so zemiakovým pyré. Ako ďalšiu prílohu môžeme zvoliť napr. uhorkový alebo kapustový šalát, zavarené/naložené uhorky alebo zavarenú/naloženú cvikľu. / Serve with potato puree. You can serve also with salads as: cucumber, cabbage or gherkins, pickled beetroot.



Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure

2 komentáre: