utorok 8. decembra 2015

Kuracie fašírky s mrkvou vyprážané v rúre / Chicken patties with carrot fried in the oven

Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure


ČO POTREBUJETE (na 6-7ks):

250g mletého kuracieho mäsa
1 nastrúhaná menšia mrkva
(miesto mrkvy sa dá použiť nastrúhaná cvikľa alebo cuketa)

1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/3 lyžičky mletého muškátového orieška
soľ podľa chuti
1/2 lyžičky sušeného oregana
2 nastrúhané strúčiky cesnaku
1 vajce

2 plátky sendvičového chleba + trocha rozpusteného masla

1 lyžica strúhanky 
(do stredu fašírky môžete skryť aj kúsok syra)

+ strúhanka na obalenie
ghee na vyprážanie


Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure



AKO POSTUPOVAŤ:

Sendvič prelejeme troškou roztopeného masla v miske a necháme 10min odležať. Postupne pridáme do tej istej misky všetky suroviny na zmes na fašírky a rukou dobre vypracujeme. Misku tesne uzavrieme a zmes necháme hodinku odpočívať v chladničke. 

🍽 🍽 🍽

Plech na ktorom budeme fašírky vyprážať potrieme s ghee. Zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a uložíme na plech. Pokvapkáme vrch troška s ghee. 

Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure


Rúru vyhrejeme na 210-220st. a fašírky pečieme z každej strany asi 15 minút. 

🍽 🍽 🍽

Ja som podávala so zemiakovým pyré. Ako ďalšiu prílohu môžeme zvoliť napr. uhorkový alebo kapustový šalát, zavarené/naložené uhorky alebo zavarenú/naloženú cvikľu


Kuracie fasirky s mrkvou vyprazane v rure

2 komentáre: