ČO POTREBUJETE (na 6-7ks):
250g mletého kuracieho mäsa
1 nastrúhaná menšia mrkva
(miesto mrkvy sa dá použiť nastrúhaná cvikľa alebo cuketa)
(miesto mrkvy sa dá použiť nastrúhaná cvikľa alebo cuketa)
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/3 lyžičky mletého muškátového orieška
1/3 lyžičky mletého muškátového orieška
soľ podľa chuti
1/2 lyžičky sušeného oregana
2 nastrúhané strúčiky cesnaku
1 vajce
2 plátky sendvičového chleba + trocha rozpusteného masla
1 lyžica strúhanky
(do stredu fašírky môžete skryť aj kúsok syra)
(do stredu fašírky môžete skryť aj kúsok syra)
+ strúhanka na obalenie
ghee na vyprážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Sendvič prelejeme troškou roztopeného masla v miske a necháme 10min odležať. Postupne pridáme do tej istej misky všetky suroviny na zmes na fašírky a rukou dobre vypracujeme. Misku tesne uzavrieme a zmes necháme hodinku odpočívať v chladničke.
🍽 🍽 🍽
Plech na ktorom budeme fašírky vyprážať potrieme s ghee. Zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a uložíme na plech. Pokvapkáme vrch troška s ghee.
Rúru vyhrejeme na 210-220st. a fašírky pečieme z každej strany asi 15 minút.
🍽 🍽 🍽
Ja som podávala so zemiakovým pyré. Ako ďalšiu prílohu môžeme zvoliť napr. uhorkový alebo kapustový šalát, zavarené/naložené uhorky alebo zavarenú/naloženú cvikľu.
mnam...udělám)))
OdpovedaťOdstrániťBudem rada :) nech vam chuti.
Odstrániť