ČO POTREBUJETE:
1 (8-10ks) balenie baby kukuričiek
1 červená paprika
olej
2 stredne veľké červené cibule
1 veľká paradajka
hrsť nesolených kešu orechov
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 zelená chilli paprička
1 stredne veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
200ml kokosového mlieka
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Baby kukuričky nakrájame a 10 minút povaríme. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Dve červené cibule nakrájame na pásiky a na troche oleja orestujeme dohnedkava. Dáme ich do mixéra spolu s nakrájanou paradajkou, kešu orechami, ktoré sme si na pol hodiny vopred namočili vo vode, senovkou gréckou a garam masalou. Pridáme trocha vody, v ktorej sa máčali orechy a zmes vymixujeme na pastu. Odložíme si ju bokom do ďalšieho použitia.
V tom istom hrnci, kde sme restovali cibuľu orestujeme rímsku rascu a chilli papričku. Pridáme nadrobno nakrájanú 1 cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme nakrájanú červenú papriku a asi 3 minúty restujeme. Všetko na stredne silnom ohni.
Ďalej pridáme pripravenú pastu, premiešame. Pridáme kokosové mlieko, premiešame a karí privedieme k varu. Oheň zmiernime.
Pridáme predvarené kukuričky, osolíme a povaríme ďalšie 2 minúty. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, karí prejdeme varom a hrniec odstavíme z ohňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára