Chutí úplne ako brownies!
100g mletých mandlí
80g cícerovej múky (besan)
použiť by sa dala asi aj vanilková hraška
1 plochá lyžička prášku do pečiva
1 plochá lyžička mletej škorice (najlepšie sri lanskej)
štipka soli
1 vajce
100ml mlieka
1 lyžica kakaa
70ml ghee
100-120g cukru
AKO POSTUPOVAŤ:
Postup je celkom jednoduchý. V jednej miske zmiešame mleté mandle, cícerovú múku a prášok do pečiva. V druhej miske najprv vyšľaháme vajce s cukrom a štipkou soli. Potom pridáme ghee a znova prešľaháme. Pridáme kakao, škoricu, mlieko a zamiešame. Mokrú zmes pridáme k suchej a vymixujeme to mixérom na cesto.
Cesto vylejeme do formy, v ktorej koláč budeme piecť. Rúru predohrejeme na 180st. a koláč pečieme 30 - 35 minút.
Môžeme ho podávať teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára