utorok 29. decembra 2015

Mandľovo - besanový koláč (bez múky) / Almonds and besan cake

Chutí úplne ako brownies!




ČO POTREBUJETE:

100g mletých mandlí
80g cícerovej múky (besan)
použiť by sa dala asi aj vanilková hraška
1 plochá lyžička prášku do pečiva

1 plochá lyžička mletej škorice (najlepšie sri lanskej)
štipka soli
1 vajce
100ml mlieka
1 lyžica kakaa
70ml ghee
100-120g cukru





AKO POSTUPOVAŤ:

Postup je celkom jednoduchý.  V jednej miske zmiešame mleté mandle, cícerovú múku a prášok do pečiva. V druhej miske najprv vyšľaháme vajce s cukrom a štipkou soli. Potom pridáme ghee a znova prešľaháme. Pridáme kakao, škoricu, mlieko a zamiešame. Mokrú zmes pridáme k suchej a vymixujeme to mixérom na cesto. 

Cesto vylejeme do formy, v ktorej koláč budeme piecť. Rúru predohrejeme na 180st. a koláč pečieme 30 - 35 minút. 

Môžeme ho podávať teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára