Aloo znamená zemiak a Gobi znamená karfiol. Čiže zemiakovo-karfiolová zmes, ktorú podávame ako zeleninovú prílohu alebo s indickými plackami Naan, Čapati.
ČO POTREBUJETE:
1 menší karfiol (225g); rozrobený na menšie ružičky / 1 small Cauliflower (225g), cut into smaller pieces
2 veľké zemiaky (160g); pokrájané na kocky / 2 big potatoes (160g), cut into small cubes
1 veľká červená cibuľa / 1 big red onion
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru / 1/2 tsp grated ginger
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku / 1/2 tsp grated garlic
olej (alebo ghí) / oil (or ghee)
1/3 lyžičky kurkumy / 1/3 tsp termaric (haldi)
1/2 lyžičky pálivého čili korenia / 1/2 tsp chilli powder
1/2 lyžičky mletého koriandra / 1/2 tsp ground coriander (dhanya powder)
1/3 lyžičky drvenej tmavej rímskej rasce / 1/3 tsp ground black cumin (shahi jeera)
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala
200ml vody na dusenie / 200ml water
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate / handful of fresh coriander leaves
soľ / salt
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai zohrejeme olej a osmažíme cibuľu, kým nie je priesvitná. Pridáme zázvor a cesnak. / Heat oil in kadhai, add chopped onion and fry on low heat until onion is soft. Add ginger and garlic.
Pridáme zemiaky a karfiol a dobre premiešame. Trošičku podlejeme vodou a dusíme 10 minút prikryté na slabom ohni. Vodu prilievame po trošičkách, podľa potreby. Výsledné jedlo nemá šťavu. / Add potatoes and cauliflower and mix well. Add little bit of water and cook for 10min., on low heat covered. Add water gradually just a little at a time as needed. Final dish is dry.
Po 10 minútach pridáme kurkumu, čili korenie, koriander, garam masala, rímsku rascu a osolíme. Premiešame a dodusíme domäkka. Ak treba znova prilejeme máličko vody. / After 10min add termaric, chilli powder, coriander, garam masala, cumin and salt. Stir well and cook until veggies are soft. If you need to add some water again to prevent burning, add just a little.
Keď je zelenina mäkká, posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou, premiešame a podávame. / When the veggies are soft, add chopped coriander leaves, mix well and serve.
Mnaaaaam, toto je famozne!!! Rychlo a lahko sa urobilo a aj zjedlo.
OdpovedaťOdstrániť:)
Odstrániťvdaka Miska za recept...vyskusam coskoro podla tvojho :)
OdpovedaťOdstrániťDufam, ze bude chutit :)
OdstrániťVyskusane....Miska dakujem za vyborny recept.....tie koreniny su pridane v spravnom pomere a vysledok bol famozny...uz davam aj na blog samozrejme s odkazom na teba.....velmi, velmi sa tesim tomuto receptu lebo je to presne to, co som hladala :)
OdpovedaťOdstrániťAdrika som velmi rada, ze ti chutilo. Videla som tvoje fotecky, si velmi sikovna, uz fotis ako profi :)
Odstrániť