utorok 27. apríla 2010

Aloo Gobi ki subzi (zemiaky s karfiolom) / Potatoes with cauliflower

Aloo znamená zemiak a Gobi znamená karfiol. Čiže zemiakovo-karfiolová zmes, ktorú podávame ako zeleninovú časť Thali alebo zvlášť len s indickými plackami.





ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol
2 veľké zemiaky

1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
(alebo 1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty)
olej (alebo ghí)

1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandra
1/2 lyžičky drvenej tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
1/2 lyžičky garam masala

200ml vody na dusenie
soľ

1/3 - 1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
šťava z citróna





AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme ghee alebo olej a cibuľu osmažíme domäkka. Pridáme asafoetida, zázvor a cesnak a restujeme asi 3min na miernom ohni.



Pridáme kurkumu, mletý koriander, drvenú rascu a garam masala a premiešame. 



Pridáme nakrájané zemiaky a karfiol a premiešame. 



Pridáme vodu a soľ, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme domäkka. Voda by sa mala odpariť, ale zmes musí zostať vlhká.



Pridáme kašmírske chilli korenie, nasekanú koriandrovú vňať a znova premiešame a prehrejeme.



Pri servírovaní pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s plackami (Chapati, Roti, Phulka).





5 komentárov:

  1. Mnaaaaam, toto je famozne!!! Rychlo a lahko sa urobilo a aj zjedlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vdaka Miska za recept...vyskusam coskoro podla tvojho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyskusane....Miska dakujem za vyborny recept.....tie koreniny su pridane v spravnom pomere a vysledok bol famozny...uz davam aj na blog samozrejme s odkazom na teba.....velmi, velmi sa tesim tomuto receptu lebo je to presne to, co som hladala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrika som velmi rada, ze ti chutilo. Videla som tvoje fotecky, si velmi sikovna, uz fotis ako profi :)

      Odstrániť