Aloo znamená zemiak a Gobi znamená karfiol. Čiže zemiakovo-karfiolová zmes, ktorú podávame ako zeleninovú časť Thali alebo zvlášť len s indickými plackami.
ČO POTREBUJETE:
1 menší karfiol
2 veľké zemiaky
štipka Asafoetida (hing)
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
(alebo 1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty)
olej (alebo ghí)
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandra
1/2 lyžičky drvenej tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
1/2 lyžičky garam masala
200ml vody na dusenie
soľ
1/3 - 1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
šťava z citróna
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme ghee alebo olej a cibuľu osmažíme domäkka. Pridáme asafoetida, zázvor a cesnak a restujeme asi 3min na miernom ohni.
Pridáme kurkumu, mletý koriander, drvenú rascu a garam masala a premiešame.
Pridáme nakrájané zemiaky a karfiol a premiešame.
Pridáme vodu a soľ, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme domäkka. Voda by sa mala odpariť, ale zmes musí zostať vlhká.
Pridáme kašmírske chilli korenie, nasekanú koriandrovú vňať a znova premiešame a prehrejeme.
Pri servírovaní pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s plackami (Chapati, Roti, Phulka).
Mnaaaaam, toto je famozne!!! Rychlo a lahko sa urobilo a aj zjedlo.
OdpovedaťOdstrániťvdaka Miska za recept...vyskusam coskoro podla tvojho :)
OdpovedaťOdstrániťDufam, ze bude chutit :)
OdstrániťVyskusane....Miska dakujem za vyborny recept.....tie koreniny su pridane v spravnom pomere a vysledok bol famozny...uz davam aj na blog samozrejme s odkazom na teba.....velmi, velmi sa tesim tomuto receptu lebo je to presne to, co som hladala :)
OdpovedaťOdstrániťAdrika som velmi rada, ze ti chutilo. Videla som tvoje fotecky, si velmi sikovna, uz fotis ako profi :)
Odstrániť