ČO POTREBUJETE (pre 2 osoby):
40ml brandy / 40ml of brandy
165ml červeného vína / 165ml of red wine
55g jemného kryštáľového cukru / 55g fine granulated sugar
30ml vody / 30ml of water
1/2 pomaranča nakrájaného na plátky / 1/2 of the orange cut in slices
1/4 maličkého citróna / 1/4 of baby lemon
kúsok škorice / piece of cinnamon
4-5 klinčekov / 4 - 5 cloves
štipka muškátového orieška / pinch of nutmeg
AKO POSTUPOVAŤ:
Všetky suroviny dáme do hrnca a privedieme k varu. / Place everything in the pot and bring it to the boil.
Oheň zmiernime a varíme 5-8 minút. Podávame teplé. / Reduce the heat and boil it for 5 - 8 min. Serve warm.
(Vínko som varila preto toľko, lebo som ho chcela slabučké. Kľudne ho varte, či ohrievajte toľko, koľko zvyknete.)
tak toto dúfam, že zajtra ma postaví na nohy, keď prídem zo svahu :DDD , ja síce bez toho brandy, lebo nemožem kombinovať alkohol, ale musí to byť super vońavé s ním, ... poradím ocinovi, nech skúsi i takto, lebo určo s brandy nepozná, tak ako i ja. paaaa
OdpovedaťOdstrániťMartinka, tym, ze to dlhsie varim to neni velky "bolehlav", skor na zahriatie. Ale na chut je to mlska, aj moj muz chvalil :)
OdpovedaťOdstrániť