utorok 28. decembra 2010

Varené červené víno / Mulled wine


Varene vino



ČO POTREBUJETE (pre 2 osoby):

40ml brandy / 40ml of brandy
165ml červeného vína / 165ml of red wine
55g jemného kryštáľového cukru / 55g fine granulated sugar
30ml vody / 30ml of water
1/2 pomaranča nakrájaného na plátky / 1/2 of the orange cut in slices
1/4 maličkého citróna / 1/4 of baby lemon
kúsok škorice / piece of cinnamon 
4-5 klinčekov / 4 - 5 cloves
štipka muškátového orieška / pinch of nutmeg


11IMG_3041



AKO POSTUPOVAŤ:

Všetky suroviny dáme do hrnca a privedieme k varu. / Place everything in the pot and bring it to the boil.

Varene vino


Oheň zmiernime a varíme 5-8 minút. Podávame teplé. / Reduce the heat and boil it for 5 - 8 min. Serve warm.

(Vínko som varila preto toľko, lebo som ho chcela slabučké. Kľudne ho varte, či ohrievajte toľko, koľko zvyknete.)


Varene vino

2 komentáre:

  1. tak toto dúfam, že zajtra ma postaví na nohy, keď prídem zo svahu :DDD , ja síce bez toho brandy, lebo nemožem kombinovať alkohol, ale musí to byť super vońavé s ním, ... poradím ocinovi, nech skúsi i takto, lebo určo s brandy nepozná, tak ako i ja. paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martinka, tym, ze to dlhsie varim to neni velky "bolehlav", skor na zahriatie. Ale na chut je to mlska, aj moj muz chvalil :)

    OdpovedaťOdstrániť