ČO POTREBUJETE:
100-150 ml naklíčených mungo fazuliek
2 stredne veľké červené cibule
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
3 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 stredne veľké paradajky
voda len toľko, aby pokryla mungo fazuľky
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
malá hrsť čerstvo nastrúhaného kokosu
AKO POSTUPOVAŤ:
Mungo fazuľky namočíme na noc do vody. Potom prepláchneme, rozhrnieme v jednej vrstve na mokrú čistú handru a druhou mokrou (ľahšou) handrou ich prikryjeme. Vrchná má byť preto ľahšia (tenšia), aby fazuľky mohli "dýchať" a netuchli. Nechávam fazuľky klíčiť asi dva dni.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Potom pridáme nastrúhaný zázvor, nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať.
Pridáme pomletú rascu a mletý koriander a premiešame. Ďalej pridáme kašmírske chilli korenie a kurkumu a premiešame.
Pridáme naklíčené mungo fazuľky, premiešame a pridáme nadrobno nakrájané paradajky. Všetko zalejeme vodou, ktorú privedieme k varu a zakryté na miernom
ohni varíme 10 - 15 minút. Ak by sa nám voda rýchlo odparila po troškách môžeme pridať, ale vo výslednom jedle veľa tekutiny nie je.
Keď sú fazuľky mäkké, pridáme koriandrovú vňať, nastrúhaný kokos, premiešame, prejdeme minútku varom.


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára