ČO POTREBUJETE:
100-150 ml mungo fazuliek
veľká hrsť naklíčených mungo fazuliek
2 stredne veľké červené cibule
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
3 strúčiky cesnaku; nakrájané na plátky
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
2 stredne veľké paradajky
voda len toľko, aby pokryla mungo fazuľky
soľ
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Mungo fazuľky, ktoré chceme mať naklíčené namočíme na noc do vody. Potom prepláchneme, rozhrnieme v jednej vrstve na mokrú čistú handru a druhou mokrou (ľahšou) handrou ich prikryjeme. Vrchná má byť preto ľahšia (tenšia), aby fazuľky mohli "dýchať" a netuchli. Nechávam fazuľky klíčiť asi dva dni.
Rímsku rascu a koriandrové semienka si pomelieme (je lepšie kupovať korenia vcelku, pomleté strácajú svoju chuť a arómu).
Rímsku rascu a koriandrové semienka si pomelieme (je lepšie kupovať korenia vcelku, pomleté strácajú svoju chuť a arómu).
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovata. Potom pridáme nastrúhaný zázvor a nakrájaný cesnak a necháme cesnak rozvoňať.
Pridáme pomletú rascu a koriander a premiešame. Ďalej pridáme kašmírske chilli korenie a kurkumu a premiešame.
Pridáme mungo fazuľky (ktoré sme si na noc namočili a ráno prepláchli a scedili). Premiešame a pridáme nadrobno nakrájané paradajky. Všetko zalejeme vodou, ktorú privedieme k varu a zakryté na miernom
ohni varíme 30 minút. Ak by sa nám voda rýchlo odparila po troškách môžeme pridať, ale vo výslednom jedle veľa šťavy nie je.
Keď sú fazuľky mäkké, osolíme ich, hrniec odstavíme z ohňa, pridáme naklíčené mungo a koriandrovú vňať. Premiešame a môžeme podávať ako teplý šalát alebo s plackami Paratha.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára