ČO POTREBUJETE:
500ml misku čerstvých tigrých kreviet
2 lyžice šťavy z citróna alebo limetky
olej
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1 veľká červená cibuľa
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
(pre viac pálivé karí použite 1 -2 sušené červené chilli papričky miesto korenia alebo pálivé mleté chilli korenie)
voda podľa potreby
3 klinčeky
kúsok škorice
2 toboľky zeleného kardamómu
1 menšia červená cibuľa
soľ
100ml sladkej smotany
1 rovná lyžička garam masala
veľká hrsť nasekanej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety najprv očistíme, vyberieme črievka a poriadne opláchneme pod tečúcou vodou. Dáme ich do misky a polejeme šťavou z citróna alebo limetky. Necháme ich odležať 10 minút.
Podávala som s basmati ryžou a krevetami vysmaženými podľa tohto receptu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára