štvrtok 14. novembra 2013

Nakladaná cvikľa

22IMG_8959



ČO POTREBUJETE:

5ks menšej cvikle
voda na ich uvarenie

na nálev:
400ml vody
100ml octu
soľ
2 lyžice kryštáľového cukru
trocha feniklových semien
trocha rímskej rasce




AKO POSTUPOVAŤ:

Cvikľu opláchneme pod tečúcou vodou. Dáme ju do tlakového hrnca, zalejeme vodou a hrniec uzavrieme. Varíme ju v ňom bez hvížďalky, od natlakovania 15 minút. Väčšie cvikle varíme dlhšie.

22IMG_8950


Uvarenú cvikľu necháme vychládnuť. Vychládnutú ošúpeme a nakrájame. Cvikľu vložíme do sterilizovaných pohárov.

1


V miske zmiešame vodu (môžete si ju najskôr prevariť a nechať vychládnuť), ocot, soľ, cukor. Miešame, až kým sa cukor nerozpustí. Týmto nálevom zalejeme cvikľu. Na vrch do pohára pridáme korenia.

Poháre uzavrieme a uskladníme v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára