štvrtok 14. novembra 2013

Nakladaná cvikľa / Pickled beetroot



ČO POTREBUJETE (na 2x500ml nádoby):

5ks stredne veľkej cvikle (asi 750g)
voda na ich uvarenie

na nálev:
400ml vody
100ml octu
soľ
2 lyžice kryštáľového cukru

trocha feniklových semien
trocha rímskej rasce



AKO POSTUPOVAŤ:

Cvikľu opláchneme pod tečúcou vodou. Dáme ju do tlakového hrnca, zalejeme vodou a hrniec uzavrieme. Varíme ju v ňom bez hvížďalky, od natlakovania 15 minút. Väčšie cvikle varíme dlhšie.

(šiesta cvikľa bola na šalát)

Uvarenú cvikľu necháme vychládnuť. Vychládnutú ošúpeme, znova umyjeme v čistej vode a nakrájame. Cvikľu vložíme do sterilizovaných pohárov a vrch posypeme korením.

V hrnci zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor a prevaríme. Necháme vychládnuť. Týmto nálevom zalejeme cvikľu.

Poháre uzavrieme a uskladníme v chladničke.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára