ČO POTREBUJETE (na 2x500ml nádoby):
5ks stredne veľkej cvikle (asi 750g)
voda na ich uvarenie
na nálev:
400ml vody
100ml octu
soľ
2 lyžice kryštáľového cukru
trocha feniklových semien
trocha rímskej rasce
AKO POSTUPOVAŤ:
Cvikľu opláchneme pod tečúcou vodou. Dáme ju do tlakového hrnca, zalejeme vodou a hrniec uzavrieme. Varíme ju v ňom bez hvížďalky, od natlakovania 15 minút. Väčšie cvikle varíme dlhšie.
(šiesta cvikľa bola na šalát)
Uvarenú cvikľu necháme vychládnuť. Vychládnutú ošúpeme, znova umyjeme v čistej vode a nakrájame. Cvikľu vložíme do sterilizovaných pohárov a vrch posypeme korením.
V hrnci zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor a prevaríme. Necháme vychládnuť. Týmto nálevom zalejeme cvikľu.
Poháre uzavrieme a uskladníme v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára