ČO POTREBUJETE:
4ks baby baklažánov / 4 brinjals
1 zemiak / 1 potato
olej / oil
1 plochá lyžička tmavých horčičných semienok / 1 flat tsp brown mustard seeds
štipka asafoetida / pinch of asafoetida
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
1/2 lyžičky mletého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder
soľ / salt
1 lyžička sušenej senovky gréckej - lístkov / 1 tsp dry fenugreek leaves (kasuri methi)
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, asafoetida a karí lístky. Semienko a lístky necháme vypraskať na horúcom oleji. Potom pridáme chilli papričku. / Heat oil in kadhai. Add mustard seeds, asafoetida and curry leaves. Let them crack. Add green chilli.
Ďalej pridáme očistený a nakrájaný zemiak a na silnom ohni ho pražíme chvíľku, kým na niektorých miestach trocha nezhnedne. / Then add peeled and cut potato and sauté on high heat until it's slightly brownish.
Potom pridáme nakrájané baklažány, soľ, kurkumu a chilli korenie. Nepodlievame. Oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme domäkka, asi 10-15 minút. / Add cleaned and cut brinjals, salt, turmeric and chilli powder. Do not add the water. Reduce the heat and cook it covered, on low heat for about 10 to 15min.
Nakoniec pridáme senovku grécku, premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. / Finally add fenugreek leaves, stir well, heat through and remove kadhai from the heat.
Podávame s plackami. / Serve with Indian breads.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára