nedeľa 24. novembra 2013

Baklažánovo - zemiakové subzi so senovkou gréckou / Brinjals and potato subzi with fenugreek leaves




ČO POTREBUJETE:

4ks baby baklažánov
1 veľký zemiak
olej
1 plochá lyžička tmavých horčičných semienok 
štipka asafoetida
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1 lyžička sušenej senovky gréckej - lístkov





AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, asafoetida a karí lístky. Semienko a lístky necháme vypraskať na horúcom oleji. Potom pridáme chilli papričku.

22baklazanovo zemiakove subzi so senovkou greckou 001


Ďalej pridáme očistený a nakrájaný zemiak a na silnom ohni ho pražíme chvíľku, kým na niektorých miestach trocha nezhnedne. 

22baklazanovo zemiakove subzi so senovkou greckou 004


Potom pridáme nakrájané baklažány, soľ, kurkumu a chilli korenie. Nepodlievame. Oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme domäkka, asi 10-15 minút.

22baklazanovo zemiakove subzi so senovkou greckou 005


Nakoniec pridáme senovku grécku, premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. 

22baklazanovo zemiakove subzi so senovkou greckou 006


Podávame s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára