ČO POTREBUJETE:
4ks baby baklažánov
1 veľký zemiak
olej
1 plochá lyžička tmavých horčičných semienok
štipka asafoetida
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
1 lyžička sušenej senovky gréckej - lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko, asafoetida a karí lístky. Semienko a lístky necháme vypraskať na horúcom oleji. Potom pridáme chilli papričku.
Ďalej pridáme očistený a nakrájaný zemiak a na silnom ohni ho pražíme chvíľku, kým na niektorých miestach trocha nezhnedne.
Potom pridáme nakrájané baklažány, soľ, kurkumu a chilli korenie. Nepodlievame. Oheň zmiernime a pod pokrievkou dusíme domäkka, asi 10-15 minút.
Nakoniec pridáme senovku grécku, premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa.
Podávame s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára