ČO POTREBUJETE:
2 viazaničky = 250g povojníka vodného (water spinach, ponnaganti aakulu)
2 lyžice olivového oleja
5 strúčikov cesnaku
3 sušené červené chilli papričky, vcelku
1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
soľ
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžice mirin
AKO POSTUPOVAŤ:
Z listov povojníka odrežeme hrubšie duté stonky a prepláchneme ho pod tečúcou vodou. Listy vysušíme čistou utierkou. Môžeme ho prekrojit v polovici, alebo na 3 časti.
Vo woku zohrejeme olej, pridáme nastrúhaný zázvor, nakrájaný cesnak a chilli papričky. Restujeme na stredne silnom ohni, kým cesnak nezavonia. Pozor, aby neprihorel!
Pridáme listy povojníka...
... soľ, mleté čierne korenie a mirin a dvomi vidličkami listy 1 minútu prehadzujeme v panvici.
Môžeme podávať ako prílohu.
Povojník vodný



Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára