ČO POTREBUJETE:
1 menší karfiol / 1 small cauliflower
2 paradajky / 2 tomatoes
olej / oil
1 plochá lyžička tmavého horčičného semienka / 1 flat tsp black mustard seeds
1 plochá lyžička rímskej rasce / 1 flat tsp cumin
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru / 1/2 tsp freshly grated ginger
1 lyžička strúhaného cesnaku / 1 tsp freshly grated garlic
1 plochá lyžička garam masala / 1 flat tsp garam masala
soľ / salt
troška vody na podliatie / water as needed
1/3 lyžičky mletého koriandru / 1/3 tsp coriander powder
1/2 lyžičky mletého chilli korenia / 1/2 tsp chilli powder
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Chvíľku oprážame, necháme horčičné semienka prasknúť. / Heat oil in the pot. Add mustard and cumin. Fry them and let them crack.
Potom pridáme strúhaný zázvor a cesnak. / Then add grated ginger and garlic.
Hneď ako zavoňajú, pridáme chilli papričku. / When ginger and garlic release its aroma add green chilli.
Ďalej pridáme nakrájaný karfiol. Podlejeme ho len troškou vody a na miernom ohni, pod pokrievkou 3 minúty dusíme. / Then add cauliflower cut into small pieces and little bit of water. Cook it covered, on low heat for 3min.
Potom pridáme garam masala a premiešame. / Then add garam masala and stir.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky, soľ... / Add chopped tomatoes, salt...
... mletý koriander a chilli korenie, premiešame a pod pokrievkou dodusíme domäkka. / ... coriander powder and chilli powder, stir well and cook covered until cauliflower is soft.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať a odstavíme z ohňa. / Finally stir in chopped coriander leaves and remove the pot from the heat.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára