nedeľa 17. novembra 2013

Gobi Tamatar (Karfiol s paradajkami)

Gobi Tamatar



ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol
2 paradajky
olej
1 plochá lyžička tmavého horčičného semienka
1 plochá lyžička rímskej rasce
1 zelená chilli paprička 
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru 
1 lyžička strúhaného cesnaku
1 plochá lyžička garam masala
soľ
troška vody na podliatie
1/3 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
čerstvá koriandrová vňať 


Gobi Tamatar



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Chvíľku oprážame, necháme horčičné semienka prasknúť.

Potom pridáme strúhaný zázvor a cesnak.

22gobi tamatar 002


Hneď ako zavoňajú, pridáme chilli papričku.

22gobi tamatar 003


Ďalej pridáme nakrájaný karfiol. Podlejeme ho len troškou vody a na miernom ohni, pod pokrievkou 3 minúty dusíme.

22gobi tamatar 004


Potom pridáme garam masala a premiešame.

22gobi tamatar 005


Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky, soľ...

22gobi tamatar 008


... mletý koriander a chilli korenie, premiešame a pod pokrievkou dodusíme domäkka.

22gobi tamatar 009


Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať a odstavíme z ohňa.

22gobi tamatar 010

Môžeme podávať s plackami.


Gobi Tamatar

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára