nedeľa 17. novembra 2013

Gobi Tamatar (Karfiol s paradajkami) / Cauliflower with tomatoes

Gobi Tamatar



ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol
2 paradajky

olej
1 lyžička tmavého horčičného semienka
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
1 lyžička strúhaného cesnaku

1 plochá lyžička garam masala
soľ
troška vody na podliatie
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia


Gobi Tamatar



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Chvíľku oprážame, necháme horčičné semienka prasknúť. 

🍅 🍅 🍅

Potom pridáme strúhaný zázvor a cesnak. 

22gobi tamatar 002


Hneď ako zavoňajú, pridáme chilli papričku. 

22gobi tamatar 003


Ďalej pridáme nakrájaný karfiol. Podlejeme ho len troškou vody a na miernom ohni, pod pokrievkou 3 minúty dusíme. 

22gobi tamatar 004


Potom pridáme garam masala a premiešame. 

22gobi tamatar 005


Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky, soľ... 

22gobi tamatar 008


... mletý koriander a chilli korenie, premiešame a pod pokrievkou dodusíme domäkka. 

22gobi tamatar 009


Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať a odstavíme z ohňa. 

22gobi tamatar 010


Môžeme podávať s indickými plackami


Gobi Tamatar

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára