piatok 3. apríla 2015

Masala Aloo (Korenené baby zemiačky)


Masala aloo



ČO POTREBUJETE:

asi 30ks baby zemiačkov 
ghee
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
štipka asafoetida
niekoľko karí lístkov 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ

na masala:
troška oleja alebo ghee
2 lyžičky koriandrových semien
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 lyžička chana dal
niekoľko semienok senovky gréckej 
2 sušené červené chilli papričky 


Masala aloo



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha vychládnuť a ošúpeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

V panvici zohrejem troška oleja alebo ghee. Pridáme koriandrové semená, rímsku rascu, chana dal, chilli papričky a restujeme, kým nezavoňajú. Až potom pridáme senovku grécku a len chvíľočku prehrejeme (spálená senovka je horká!). Korenie dáme na tanier vychládnuť. Vychládnuté dáme do mažiara a podrvíme alebo mixéra na korenie a vymixujeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Masala aloo


V tej istej panvici, kde sme opekali korenie pokračujeme ďalej. Dáme troška ghee a zohrejeme ho, pridáme horčičné semienka a asafoetida. Semienka necháme prasknúť. Potom pridáme karí lístky a kurkumu a lístky necháme prasknúť. Ďalej pridáme očistené zemiaky, soľ a pripravenú masala zmes. Na silnom ohni chvíľku prehadzujeme, aby sa zemiaky rovnomerne masalou obalili. 

Masala aloo


Odstavíme z ohňa a môžeme podávať napr. s plackami Chapati.



Masala aloo




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára