ČO POTREBUJETE:
asi 30ks baby zemiačkov
ghee
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
štipka asafoetida
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
na masala:
troška oleja alebo ghee
2 lyžičky koriandrových semien
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 lyžička chana dal
niekoľko semienok senovky gréckej
2 sušené červené chilli papričky
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha vychládnuť a ošúpeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V panvici zohrejem troška oleja alebo ghee. Pridáme koriandrové semená, rímsku rascu, chana dal, chilli papričky a restujeme, kým nezavoňajú. Až potom pridáme senovku grécku a len chvíľočku prehrejeme (spálená senovka je horká!). Korenie dáme na tanier vychládnuť. Vychládnuté dáme do mažiara a podrvíme alebo mixéra na korenie a vymixujeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V tej istej panvici, kde sme opekali korenie pokračujeme ďalej. Dáme troška ghee a zohrejeme ho, pridáme horčičné semienka a asafoetida. Semienka necháme prasknúť. Potom pridáme karí lístky a kurkumu a lístky necháme prasknúť. Ďalej pridáme očistené zemiaky, soľ a pripravenú masala zmes. Na silnom ohni chvíľku prehadzujeme, aby sa zemiaky rovnomerne masalou obalili.
Odstavíme z ohňa a môžeme podávať napr. s plackami Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára