piatok 3. apríla 2015

Masala Aloo (Korenené baby zemiačky) / Baby potatoes roasted with spices


Masala aloo



ČO POTREBUJETE:

asi 30ks baby zemiačkov / approx. 30 pieces of baby potatoes
ghee / ghee
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka / 1/2 tsp brown mustard seeds
štipka asafoetida / pinch of asafoetida (hing)
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
1/2 lyžičky mletej kurkumy / 1/2 tsp turmeric (haldi)
soľ / salt

na masala / for masala:
troška oleja alebo ghee / some oil or ghee
2 lyžičky koriandrových semien / 2 tsp coriander seeds
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce / 1/2 tsp black cumin (shahi jeera)
1 lyžička chana dal / 1 tsp channa dal
niekoľko semienok senovky gréckej / few fenugreek seeds
2 sušené červené chilli papričky  / 2 dry red chillies


Masala aloo



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha vychládnuť a ošúpeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia. / Boil the potatoes, let them cool down and peel. Keep aside.

V panvici zohrejem troška oleja alebo ghee. Pridáme koriandrové semená, rímsku rascu, chana dal, chilli papričky a restujeme, kým nezavoňajú. Až potom pridáme senovku grécku a len chvíľočku prehrejeme (spálená senovka je horká!). Korenie dáme na tanier vychládnuť. Vychládnuté dáme do mažiara a podrvíme alebo mixéra na korenie a vymixujeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia. / In the pan heat some oil or ghee. Add coriander seeds, black cumin, channa dal, dry chillies and fry until they release its aroma. Then add fenugreek seeds and heat through (don't burn fenugreek seeds else it will become bitter). Let the spices cool down and grind them. Keep aside.

Masala aloo


V tej istej panvici, kde sme opekali korenie pokračujeme ďalej. Dáme troška ghee a zohrejeme ho, pridáme horčičné semienka a asafoetida. Semienka necháme prasknúť. Potom pridáme karí lístky a kurkumu a lístky necháme prasknúť. Ďalej pridáme očistené zemiaky, soľ a pripravenú masala zmes. Na silnom ohni chvíľku prehadzujeme, aby sa zemiaky rovnomerne masalou obalili. / In the same pan again heat some ghee. Add mustard seeds and asafoetida, wait for mstard seeds to crack in hot ghee. Add curry leaves, turmeric and wait for leaves to crack again. Add boiled and peeled potatoes, salt and ground spices that we made earlier. Stir well on the high heat, cover all the potatoes with spices.

Masala aloo


Odstavíme z ohňa a môžeme podávať napr. s plackami Chapati. / Remove from stove and serve with Chapati.



Masala aloo




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára