štvrtok 23. apríla 2015

Nátierka z červených paprík a kešu orechov / Bread spread made of red capsicum and cashew nuts


Natierka z cervenych paprik a kesu orechov





ČO POTREBUJETE:

2 veľké červené papriky / 2 big red capsicums
olivový olej na ich grilovanie + 1 lyžica na vymixovanie nátierky / olive oil for grilling capsicum + 1 tbsp olive oil for mixing the spread
veľká hrsť nesolených kešu orechov / handful of cashew nuts
soľ podľa potreby / salt
1/3 lyžičky tandoori masala / 1/3 tsp tandoori masala
1 lyžička citrónovej šťavy  / 1 tsp lemon juice
niekoľko lístkov čerstvej thajskej bazalky (alebo vašej obľúbenej vňate) / few thai basil leaves (or your favorite greens)


Natierka z cervenych paprik a kesu orechov



AKO POSTUPOVAŤ:

Paprikám odstránime srdiečko, prekrojíme na polovicu a na pekáč položíme šupkou nahor. Pokvapkáme olejom. Gril predohrejeme a grilujeme 15 minút. Ugrilovanú papriku zakryjeme, aby sa sparila a šupka išla pekne dole. Potom ju ošúpeme. / Clean the capsicum, cut in half and place on baking tray, skin up. Sprinkle some olive oil. Grill for 15min. Once capsicum is grilled, cover it and let rest for few mintes. Peel the skin off.

Kešu orechy na suchej panvici opečieme dohneda. Preložíme ich do mixéra, pridáme ošúpanú, grilovanú papriku a ostatné suroviny a vymixujeme. Nepridávala som žiadnu vodu, nátierka mala hneď takú konzistenciu, akú som chcela dosiahnuť. / Roast cashew nuts on dry pan until they are brown. Place them into the mixer, add grilled capsicum and the rest of the ingredients. Mix until it's smooth. I didn't add any water.

Podávame s pečivom alebo chlebom. / Serve with bread.



Podobnú nátierku som robila TU. <-- here I made similar spread.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára