štvrtok 23. apríla 2015

Nátierka z červených paprík a kešu orechov


Natierka z cervenych paprik a kesu orechov





ČO POTREBUJETE:

2 veľké červené papriky
olivový olej na ich grilovanie + 1 lyžica na vymixovanie nátierky 
veľká hrsť nesolených kešu orechov
soľ podľa potreby
1/3 lyžičky tandoori masala
1 lyžička citrónovej šťavy 
niekoľko lístkov čerstvej thajskej bazalky (alebo vašej obľúbenej vňate)


Natierka z cervenych paprik a kesu orechov



AKO POSTUPOVAŤ:

Paprikám odstránime srdiečko, prekrojíme na polovicu a na pekáč položíme šupkou nahor. Pokvapkáme olejom. Gril predohrejeme a grilujeme 15 minút. Ugrilovanú papriku zakryjeme, aby sa sparila a šupka išla pekne dole. Potom ju ošúpeme. 

Kešu orechy na suchej panvici opečieme dohneda. Preložíme ich do mixéra, pridáme ošúpanú, grilovanú papriku a ostatné suroviny a vymixujeme. Nepridávala som žiadnu vodu, nátierka mala hneď takú konzistenciu, akú som chcela dosiahnuť.

Podávame s pečivom alebo chlebom.



Podobnú nátierku som robila TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára