ČO POTREBUJETE:
2 veľké červené papriky
olivový olej na ich grilovanie + 1 lyžica na vymixovanie nátierky
veľká hrsť nesolených kešu orechov
soľ podľa potreby
1/3 lyžičky mletej rímskej rasce
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička citrónovej šťavy
niekoľko lístkov čerstvej thajskej bazalky (alebo vašej obľúbenej vňate)
AKO POSTUPOVAŤ:
Paprikám odstránime srdiečko, prekrojíme na polovicu a na pekáč položíme šupkou nahor. Pokvapkáme olejom. Gril predohrejeme a grilujeme 15 minút. Ugrilovanú papriku zakryjeme, aby sa sparila a šupka išla pekne dole. Potom ju ošúpeme.
Kešu orechy na suchej panvici opečieme dohneda. Preložíme ich do mixéra, pridáme ošúpanú, grilovanú papriku a ostatné suroviny a vymixujeme. Nepridávala som žiadnu vodu, nátierka mala hneď takú konzistenciu, akú som chcela dosiahnuť.
Podobnú nátierku som robila TU.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára