ČO POTREBUJETE:
na kvások:
100ml mlieka
1 lyžica sušeného droždia
1 lyžica múky
1 lyžica kryštálového cukru
ďalej:
200ml vlažnej vody
1 lyžička soli
1 lyžička kryštálového cukru
1 lyžica sušeného mlieka
100ml oleja
1 žĺtok
500g hladkej múky
AKO POSTUPOVAŤ:
Suroviny na kvások najprv v malej miske zmiešame. Misku zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme kvások napučať.
Do veľkej misy dáme ostatné suroviny, pridáme napučaný kvások a vypracujeme elastické cesto. Toto cesto sa nenecháva kysnúť.
Rúru vyhrejeme na 230st.
Cesto rozdelíme na 6 rovnako veľkých častí. Každú rozdelíme na ďalšie 3 rovnako veľké časti, z ktorých upletieme pletienky.
Pletienky položíme na plech a potrieme rozšľahaným bielkom. Každú pletienku môžeme posypať sezamom, ľanovými semienkami, či makom.
Vložíme ich do predohriatej rúry a pečieme asi 12 minút, dohneda.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára