štvrtok 17. januára 2013

Baklažánovo - kokosové karí / Brinjal coconut curry




ČO POTREBUJETE:

4 (200g)  baby baklažány

na základ:
2 veľké červené cibule
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku
veľká hrsť čerstvého strúhaného kokosu
2 zelené čili papričky
olej (slnečnicový alebo arašidový)

ďalej:
voda podľa potreby
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate




AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a čili papričky. Restujeme na stredne silnom ohni domäkka. Potom pridáme kokos a na silnom ohni restujeme za častého premiešania do hnedkava. Necháme trocha vychladnúť a s troškou vody rozmixujeme na pastu. 

1

2

Túto pastu dáme naspäť do hrnca, kde sme suroviny restovali. Pridáme vodu podľa potreby (aby to nebolo  úplne ako polievka, ale troška hustejšie)... 

3

... nakrájané baklažány a osolíme. Karí privedieme do varu. Keď sa karí začne variť oheň zmiernime, pridáme kurkumu, koriander a garam masala. Hrniec prikryjeme a baklažány uvaríme domäkka. Nebudeme na to potrebovať viac ako 10-15 minút. Záleží na aké veľké kúsky si ich nakrájame. 

0
4

Hotové karí odložíme z ohňa a primiešame nasekanú koriandrovú vňať. 

5


Podávame s dusenou ryžou



2 komentáre:

  1. Miška, tento recept určite vyskúšam. Veľké díky za podrobný fotopostup.Len baby baklažány u nás veľmi nedostať, tak budú tie naše klasické.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem rada, ak das vediet ako chutilo. Baby baklazany kludne nahrad velkym.

      Odstrániť