ČO POTREBUJETE:
4 (200g) baby baklažány
na základ:
2 veľké červené cibule
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku
veľká hrsť čerstvého strúhaného kokosu
2 zelené čili papričky
olej (slnečnicový alebo arašidový)
ďalej:
voda podľa potreby
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a čili papričky. Restujeme na stredne silnom ohni domäkka. Potom pridáme kokos a na silnom ohni restujeme za častého premiešania do hnedkava. Necháme trocha vychladnúť a s troškou vody rozmixujeme na pastu.
Túto pastu dáme naspäť do hrnca, kde sme suroviny restovali. Pridáme vodu podľa potreby (aby to nebolo úplne ako polievka, ale troška hustejšie)...
... nakrájané baklažány a osolíme. Karí privedieme do varu. Keď sa karí začne variť oheň zmiernime, pridáme kurkumu, koriander a garam masala. Hrniec prikryjeme a baklažány uvaríme domäkka. Nebudeme na to potrebovať viac ako 10-15 minút. Záleží na aké veľké kúsky si ich nakrájame.
Hotové karí odložíme z ohňa a primiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Miška, tento recept určite vyskúšam. Veľké díky za podrobný fotopostup.Len baby baklažány u nás veľmi nedostať, tak budú tie naše klasické.
OdpovedaťOdstrániťBudem rada, ak das vediet ako chutilo. Baby baklazany kludne nahrad velkym.
Odstrániť