utorok 24. augusta 2010

Focaccia





ČO POTREBUJETE:

1/2kg hladkej múky
400ml teplej vody (nie horúcej)
1 lyžička sušeného droždia
4 lyžice olivového oleja do cesta

čerstvá bazalka
čerstvý cesnak
chilli vločky
olivový olej na vrch
soľ





AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme droždie a zalejeme ho teplou vodou. Dobre premiešame. Postupne pridávame múku, až vypracujeme vláčne cesto. Cesto zakryjeme kuchynskou utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto (bez prievanu). Dávam kysnúť do vypnutej piecky.

Dobre nakysnuté cesto premiesime (je skôr redšie, lepkavejšie) a preložíme na plech, ktorý dobre vymastíme olejom. Cesto roztlačíme na veľkosť plechu, vrch osolíme (do cesta soľ nešla), pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nasekaným cesnakom a chilli vločkami. Prstami sa do placiek zabárame, aby sa olej, soľ a cesto spojili. Na vrch uložíme pár lístkov ĉerstvej bazalky a necháme chvíľu podkysnúť.



Chlieb pečieme v predohriatej rúre na 220st., 15 - 20 minút (treba si to regulovať podľa toho ako pečie rúra).

Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára