ČO POTREBUJETE:
1/2kg hladkej múky
400ml teplej vody (nie horúcej)
1 lyžička sušeného droždia
4 lyžice olivového oleja do cesta
čerstvá bazalka
čerstvý cesnak
chilli vločky
olivový olej na vrch
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme droždie a zalejeme ho teplou vodou. Dobre premiešame. Postupne pridávame múku, až vypracujeme vláčne cesto. Cesto zakryjeme kuchynskou utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto (bez prievanu). Dávam kysnúť do vypnutej piecky.
Dobre nakysnuté cesto premiesime (je skôr redšie, lepkavejšie) a preložíme na plech, ktorý dobre vymastíme olejom. Cesto roztlačíme na veľkosť plechu, vrch osolíme (do cesta soľ nešla), pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nasekaným cesnakom a chilli vločkami. Prstami sa do placiek zabárame, aby sa olej, soľ a cesto spojili. Na vrch uložíme pár lístkov ĉerstvej bazalky a necháme chvíľu podkysnúť.
Chlieb pečieme v predohriatej rúre na 220st., 15 - 20 minút (treba si to regulovať podľa toho ako pečie rúra).
Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára