ČO POTREBUJETE:
viazanicča Amaranthu alebo špenátu
15ks karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky horčičného semienka
1 lyžica channa dal
1 väčšia cibuľa
kúsok čerstvého zázvoru
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka soli
1/2 lyžice ghee
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme ghee. Pridáme karí lístky a chilli papričku.
Hneď ako lístky prasknú pridáme horčičné semienko a channa dal. Počkáme, kým praskne horčičné semienko.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme kým nezosklovatie.
Potom pridáme nadrobno nakrájaný zázvor (alebo ho môžete postrúhať).
Pridáme kurkumu a premiešame.
Pridáme nakrájaný Amaranth alebo špenatové listy, pridáme štipku soli, premiešame a zakryjeme; najlepšie je to zakryť hlbším plechovým tanierom, do ktorého sa naleje voda a vňať sa tak uparí. 2 minútky necháme prehriať.
Pridáme mleté čierne korenie, premiešame, chvíľočku prehrejeme, odstavíme z ohňa a prikryté necháme 5 minút odležať v teple.
Podávame ako prílohu k dusenej ryži a karí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára