ČO POTREBUJETE:
viazanicča Amaranthu alebo špenátu
15ks karí lístkov
1 zelená chilli paprička
1/2 lyžičky horčičného semienka
1 lyžica channa dal
1 väčšia cibuľa
kúsok čerstvého zázvoru
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka soli
1/2 lyžice ghee
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme ghee. Pridáme karí lístky a chilli papričku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilUHYpLgKRvyF-FgmC5WKw1DBeh7hTb3GkPbymdsZouXgmKL9pH1q_sgmgrOZrLESdmNU3FPdliu954lvsHGqi1mM8a6yC6sfcC59BhDYXunoVhLwR6FwbrG-V1dL1bkw4jwydbjj2pZGW/s400/100_5655.jpg)
Hneď ako lístky prasknú pridáme horčičné semienko a channa dal. Počkáme, kým praskne horčičné semienko.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj49TWMIMa_k4_iYM7TV2VNGilXnfEch-X7oq1xEejEjRrAsRqwEEVvKBZMfrHZkREvr_5lbYHSw2xq8LUpa0SBt8C3NTb7Ueqt2HITRXn6__iekWfbsyrL-jMg-GrKpiRnEcD8Mm9Qkccp/s400/100_5656.jpg)
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme kým nezosklovatie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDCQz7ydpU7alAEZ09FfamTzQvIjJjlUwt_QyoPf7y_ZbfGlWHvl5V_ArLrKCxH-JvTSF-W_ZoQnKcyixH49tLnXzWz3YNGo6QTY6cByBIH-hNBBac-iavQ6EUuaXQO8-qW97xWIHnUPTH/s400/100_5657.jpg)
Potom pridáme nadrobno nakrájaný zázvor (alebo ho môžete postrúhať).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieZJF3SBseo6Kq-8U90NXx5nD6MdmqkEE9_gndK2-O1009kGxrkZ-7llHVQHzmVf8bAF9Exz_nZgxnUxlJDuZSQLwHtx1CkrMW-ne_BJaE1bfGZQf6d3Ys3HGKMv6oU50HCwYJNRbK4aPG/s400/100_5658.jpg)
Pridáme kurkumu a premiešame.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm9r54tdn2aogibDACAFSsfwLbvJ7LIqZsLyc4lLvzoaR-g6KNFRdNjP9OkP4ZgPCdPhIrHmN065Gsyhj1itpEVyU4ArStFixAEYlQcweareNU3BWJCUc03SNbbclMFfmXFV8xrdQheid1/s400/100_5659.jpg)
Pridáme nakrájaný Amaranth alebo špenatové listy, pridáme štipku soli, premiešame a zakryjeme; najlepšie je to zakryť hlbším plechovým tanierom, do ktorého sa naleje voda a vňať sa tak uparí. 2 minútky necháme prehriať.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOY5g-_zI1uBausVilhDcj39DB55InWsJAyyXF7l5YRvMkqBrtFAZx_QL0OQjq3sYYZePgeB2jrf0sbhO2TtEDepLUo5ypQf04Ze5OR1QMtR6aPtd2kLYgqLvuNt6fUDBuEyhJ1w2WS_y_/s400/100_5660.jpg)
Pridáme mleté čierne korenie, premiešame, chvíľočku prehrejeme, odstavíme z ohňa a prikryté necháme 5 minút odležať v teple.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwJ-aKaxyTZFd-LylRUnME1GEGvX1b1_sGokQsZgKLGwxWZhjB4a-Lzv8_UNvnYN1migo7xENsSCGlcW8ZeYdxxtl-p-aIVTxXPW5jQfgVYbfmaypt0u_0fDBZmAgVKGJxeUhLJLbuMgfJ/s400/100_5662.jpg)
Podávame ako prílohu k dusenej ryži a karí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára