štvrtok 5. augusta 2010

Mafiny plnené džemom / Muffins with jam filling

11100_5446



ČO POTREBUJETE (na 6ks):

100g masla na pečenie / 100g baking butter
80-100g práškového cukru / 80 -100g powdered sugar
1 vajce / 1 egg
1/2 lyžičky vanilkovej esencie / 1/2 tsp vanilla essence 
125g hladkej múky (použila som Maida) / 125g flour maida
1 lyžička prášku do pečiva / 1tsp baking powder
5-6 lyžíc mlieka / 5 - 6 tbsp milk
džem (tuhší) / jam (thick)


11100_5448



AKO POSTUPOVAŤ:

Maslo a cukor vymiešame. Pridáme vajce a znova dobre vymiešame. Primiešame vanilkovú esenciu. / Whip soft butter with sugar. Add egg and mix well. Add vanilla essence and mix.

Do múky zamiešame prášok do pečiva a postupne ju spolu s mliekom vmiešame k maslu. Vznikne skôr hustejšie cesto, ale také, aby sa dalo lyžičkou naberať a dávať do formy na mafiny. Formu na mafiny vytrieme olejom. / Mix flour with baking powder and gradually stir flour and milk into the butter. Divide batter into the muffin tray.

Najskôr nanesieme trocha cesta na dno každej priehlbinky do formy. Malou lyžičkou na cesto vložíme kúsok džemu a ten zakryjeme ďalšou vrstvou cesta. / First add little bit of batter on the bottom of each muffin mold, add little bit of jam and add more batter, pour it over the jam.

1


Rúru predohrejeme na 180st. a pečieme 25 minút. / Bake muffins in preheated oven on 180deg. for 25min.

Hotové môžeme pocukrovať. / Dust muffins with powdered sugar 

2 komentáre:

  1. Ty jsou krásné! Taková zdravější náhrada za mastné koblihy, ale určitě stejně tak chutná! Moc hezky ti vyběhly do kopečků :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem :) Tieto boli naozaj vydarene, dobrucke :)

    OdpovedaťOdstrániť